Beşiktaş’ta engelli vatandaşlar için yeni bir dönem başlıyor! Belediye, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için başlattığı proje ile ilçeyi daha erişilebilir hale getirecek. Bu kapsamda, birçok yenilik hayata geçirilecek.

Beşiktaş Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Engelli Ekipman Onarım Hizmeti’ projesi kapsamında, ilçede yaşayan engelli vatandaşların kullandığı tekerlekli sandalyeler, bastonlar, koltuk değnekleri gibi özel ekipmanların bakım, onarım ve yedek parça temini belediye ekiplerince ücretsiz olarak yapılacaktır. Bu sayede engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha kolay ve güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri amaçlanmaktadır.

AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI

‘Engelli Ekipman Onarım Hizmeti’ projesi kapsamında, engelli vatandaşların evlerine giden ekiplerimiz, kullanılan tekerlekli sandalyeler, bastonlar, koltuk değnekleri gibi özel ekipmanlardaki arızaları yerinde tespit edecek ve mümkünse anında tamir edecektir. Yerinde tamir edilemeyen ekipmanlar ise belediyemizin özel olarak tasarlanmış engelli destek aracıyla atölyemize alınarak en kısa sürede onarılacak ve sahiplerine teslim edilecektir. Belediye Başkanımız Rıza Akpolat, bu projenin engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, toplumda engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalık yaratacağını ve herkesin eşit haklara sahip olduğu bir Beşiktaş inşa etme yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK