Bu kapsamda, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, Fransa'nın La Roche Sur Yon şehrindeki Catholic University of Vendée'de düzenlenen "Ortak Günleri" etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, AKÜ heyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İrlanda, İtalya, Rusya gibi ülkelerden gelen üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek öğrenci değişim programları ve akademik iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, AKÜ öğrencilerinin Erasmus+ kapsamında Catholic University of Vendée’deki öğrenim deneyimlerine dair geri bildirimler alındı.

Belediyeden gece mesaisi! Belediyeden gece mesaisi!

Erasmus+ ve İş Birliği Görüşmeleri

Heyet, Fransa'nın Toulouse şehrinde düzenlenen EAIE2024 eğitim fuarına da katıldı. Bu fuarda, birçok oturuma katılarak, uluslararası üniversitelerle yeni Erasmus+ anlaşmaları ve iş birliği fırsatları üzerine önemli adımlar atıldı. EAIE2024’te 7.300 katılımcı, 240’tan fazla oturum ve 200'den fazla üniversite ve kurum standı yer aldı.

AKÜ temsilcileri, Türkiye Ulusal Ajansı standını da ziyaret ederek, Türk üniversitelerinin uluslararası fuarlardaki görünürlüğünü artırmaya yönelik fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, Romanya Rektörler Konseyi tarafından davet edilen AKÜ heyeti, burada da gözlem ve toplantılar yapma fırsatı yakaladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN