Türkiye'nin 49. milli parkı olarak tescillenen bu park; ormanları, su kaynakları, kanyonları, mağaraları ve flora ve faunasıyla doğa tutkunlarını kendine çekmekte. Yerli ve yabancı turistlerin de sıklıkla tercih ettiği bir destinasyon olan park, yeşilin ve mavinin tonlarını içinde barındırıyor.

Bu doğal cennette yangınlara karşı önlem alınarak, Afyonkarahisar Valiliği tarafından 15 Haziran ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında ateşli piknik yapılması, ateş yakılması, semaver ve nargile kullanımı yasaktır. Ziyaretçiler ateş yakmadan, doğanın sunduğu manzara içinde piknik yaparak zamanlarını değerlendirebiliyorlar.

2 yaşındaki Sıla’dan kötü haber 2 yaşındaki Sıla’dan kötü haber

Orman yangınlarının önüne geçmek, ormanlık alanların giriş ve çıkışlarını denetlemek amacıyla 7/24 görev başında olan güvenlik güçleri mevcut. Bu güçler; Jandarma Asayiş, Motosikletli Asayiş, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma, Jandarma Komando Timleri, Orman Muhafaza ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinden oluşuyor. Onların titiz çalışmaları sayesinde, Akdağ Tabiat Parkı'nı ziyaret eden vatandaşlarımız, güven içinde doğanın tadını çıkarabiliyorlar ve bu denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN