İbrahim Yörük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin karar alma süreçlerini tek bir kişinin eline bırakmasının, halkın gerçek sorunlarının göz ardı edilmesine yol açtığını söyledi. Yörük, hükümetin ekonomik sorunların faturasını halkın sırtına yüklediğini ifade ederek, şu uyarılarda bulundu:“2001 krizinde zorunlu adımlar atılırken, bugünkü hükümet sorunları görmezden geliyor ve ekonomiyi adeta bir kumar masası gibi yönetiyor. Hükümetin bu sorumsuz tavrı, halkın hükümete olan güvenini tamamen yok ediyor.”

KASAP ESNAFI ZOR DURUMDA

Başkan Yörük, özellikle kasap esnafının döviz kurlarındaki dengesizlik ve artan maliyetler nedeniyle büyük zarar gördüğünü belirterek, hükümetin acil önlem almaması durumunda krizin daha da derinleşeceğini söyledi. Et fiyatlarının ulaşılmaz hale geldiğini vurgulayan Yörük, Afyonkarahisar’da dana kesim karkas fiyatının 350 TL’ye kadar çıktığını belirtti.

İTHALAT POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ: “YERLİ ÜRETİCİ BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR”

Canlı hayvan ithalatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yörük, 800.000 adet canlı hayvan ithalatının sektöre uzun vadede zarar vereceğini belirtti. Yörük, ucuz ithalatın yerli üreticiyi bataklığa sürüklediğini ve gıda güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

“AKP TEŞKİLATLARININ SORUMLULUĞU BÜYÜK”

Yörük, AKP teşkilatlarını da sert bir dille eleştirerek, halkın taleplerinin göz ardı edildiğini ve günü kurtaran geçici çözümlerle hareket edildiğini söyledi. Son seçim sonuçlarının, halkın bu politikalara karşı net bir uyarı olduğunu belirten Yörük, “Eğer bu uyarı dikkate alınmazsa, bir sonraki seçimde çok daha büyük bir çöküş yaşanacak” dedi.

“HALK SİYASİ VE EKONOMİK BİR TEPKİ GÖSTERECEK”

Teknolojiyle sağlığını yönet! Teknolojiyle sağlığını yönet!

Yörük, hükümetin izlediği yanlış politikaların devam etmesi durumunda halkın yalnızca ekonomik değil, siyasi sonuçlar doğuracak bir tepki göstereceğini ifade etti.

Kaynak: GAMZE KOÇAK