Belediye yetkilisi, bayram boyunca olası su, yol ve kanalizasyon arızaları için uzman ekipler hazır bulunacağını, ve İtfaiye servisinin de her türlü yangın ve doğal felakete karşı görev başında olacağını bildirdi. Devamında ise Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ise bayram süresince temizliğin devamlılığını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

KURBAN KESİM BELGELERİ VE KONTROLLER

Yetkili, Kurban kesim belgesi olmayan ve usulüne uygun olmayan şekilde kesim yapacak kişilerin tespit edilerek gerekli işlemler yapılacağını açıkladı. Vatandaşların  ALO ZABITA 153 veya diğer ilgili numaraları arayarak ihbarda bulunabileceklerini ekleyen yetkili, Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesi ve bayram süresince belediyece gerekli tüm önlemler alındığını bu nedenle bayram süresince yeterli miktarda görevli ekipmanlar bulundurulacağını söyledi.

GIDA VE HİJYEN KONTROLLERİ

Yetkili, Bayram öncesinde özellikle yiyecek ve içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırıldığını söyledi. Devamında ise “vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılmaktadır. Ayrıca, 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince satışa sunulan malların üzerinde etiket bulunması sağlanmaktadır”. dedi

TRAFİK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Belediye yetkili, şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alındığını, ve halkın ekmek sıkıntısı çekmemesi için bayram süresince her gün ekmek üretimi devam edeceklerini söyledi.

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

Afyonkarahisar Belediyesi, Kurbanlık hayvanların hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirlenen satış yerlerinde alım ve satımlarının yapılacağını bildirdi.Açıklamanın devamında ise kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyen şartlarına ve dini kurallara azami ölçüde uygulacağını, kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında kesim yapanlar tespit edilerek gerekli ceza işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Belirlenen Kurban Kesim Yerleri

Hamidiye Semt Pazarı

Harb-İş Semt Pazarı

Fuar Alanı Semt Pazarı

Çavuşbaş Semt Pazarı

Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Sahipata Semt Pazarı

Uydukent Semt Pazarı

Karşıyaka Semt Pazarı

Fatih Semt Pazarı

Hasım Bozca Uydukent Semt Pazarı

Kasaplar İçi

Çavdar Et ve Et Ürünleri

Özel Et Kombinaları

Af-Talha Et Hayvancılık

Coşkun Besicilik

Efendioğlu Et ve Et Ürünleri

Fatih Mühsürler İşletmesi

Göbekli Kardeşler Et ve Et Ürünleri

Karahisar Et ve Et Ürünleri

Özerler Entegre Et Tesisleri

Postalcıoğlu Et ve Et Ürünleri

Alp Entegre Et ve Et Ürünleri

Kaynak: Gamze Koçak