Tarihin en eski suçları arasında yer alan hırsızlığın versiyon olarak farklı türü olan dolandırıcılık olaylarında birden fazla kişinin mağduriyetinin oluştuğu öğrenildi.

Her sürücü için aracında oluşan motor arızasının ne denli istenmeyen bir durum olduğu hepimizin malumudur. Böyle bir durum karşısında araç sahibinin maddi olarak büyük bir külfet altına gireceği korkusundan yola çıkan dolandırıcılık şebekesinin Afyonkarahisar’da birçok kişiyi aynı yöntemle mağdur ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.  

HERŞEY MOTOR ARIZA IŞIĞIYLA BAŞLADI

Afyonkarahisar’da ikamet eden Fariz Yıldız isimli bir vatandaş aracında oluşan motor arızası nedeniyle çıkma olarak tabir edilen motor arayışına girdi. Facebook sosyal medya platformu üzerinden sandık motor arayışları sürerken Trabzon’da “Kamil Oto Çıkma Yedek Parça” isimli bir firmadan motor siparişi verdiği ifade edildi.

Kamıl

Sipariş karşılığında 45 Bin TL ve 8 Bin TL olmak üzere iki farklı havale gerçekleştiren Mağdur Fariz Yıldız’ın önce bir takım motor görselleriyle oyalatıldığı ardından da motoru alamadığı belirtildi.

Beklediği ve parasını ödediği motorun gelmediğini gören Yıldız durumu hemen emniyete giderek suç duyurusunda bulundu.

DÜKKAN HAYALİ ÇIKTI

Ücretini ödediği sandık motorun gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen mağdur Yıldız sosyal paylaşım platformunda adı geçen Trabzon’da olduğu ifade edilen dükkanı araştırmaya başladı. Kendisine güven duyulması için verilen Trabzon adresini çeşitli yollarla araştıran Yıldız söz konusu Kamil Oto Çıkma Yedek Parça isminde bir işletme olmadığını öğrendi.

Araştırdığı esnada kendisine verilen adreste bulunan çevre esnafları birer birer arayan mağdur Yıldız söz konusu dükkanın gerçekte hiç var olmadığını öğrenince elinde ki tek isim olan Kamil G. İsimli şahsın peşine düştü. Söz konusu Kamil G. isimli şahsın Afyonkarahisar’da ikamet ettiğini tespit etmesi üzerine sosyal medyadan araştırmalarına devam ettiğinde şahsın daha önce de pek çok olaya karıştığı bilgisine ulaştığını söyledi.

Söz konusu Kamil G isimli şahsın otomobil sektöründe hiç olmadığı aksine Afyonkarahisar’dan bir engelli derneğinden de durumum kötü diyerek maddi destek talep ettiği ifade edildi.

GÜVEN VERMEK İÇİN SAHTE BELGELER

Bu kişilere karşı son derece dikkatli olunması gerektiğini ifade eden mağdur Yıldız kendisi gibi pek çok mağdurun daha olduğunu beyan etti. Mağdur Yıldız verdiği bilgilerde kendisi gibi iki farklı mağdura daha ulaştığını onlarında ayrı ayrı 70 bin TL ve 25 bin TL şeklinde dolandırıldıklarını öğrendiğini söyledi.

Söz konusu Kamil G ve diğer şahısların kurbanlarına güven vermek adına sahte fiş, fatura, kargo alındı belgeleri ve çeşitli teslim tutanaklar gibi tutanakları attıkları öğrenildi.

Güven sağlamak için vergi levhalarını atmaktan çekinmeyen şahısların motorun çeşitli görsellerini de gönderdikleri iddia edildi.

Uzmanların incelediği vergi levhasında pek çok kafa karıştıran durumda ortaya çıktı. Vergi levhalarında adı geçen Kamil G. İsimli kişinin şahıs şirketi olduğu durumlarda limited gibi ibarelerin kullanılmadığı, limited şirketlerde ise şahıs ismi kullanılmadığını belirten mali uzmanlar evrakın şüpheli olduğunu ve incelenmesi gerektiğini belirttiler.

HER YER HER YERDE

Söz konusu dolandırıcılık iddiasında işletmenin Trabzon ilinde gösterildiği, motor ücretinin Afyonkarahisar’da olan bir vatandaşa gönderilmesinin istendiği öğrenilirken haberde belirttiğimiz üç kişinin dışında da mağdurlar olabileceği ifade edildi.

Facebook üzerinden sahte olduğu ifade edilen sayfanın kurbanları doğrudan whatsapp uygulamasına yönlendirmesi ise ayrı bir kafa karıştırıcı durum olarak belirtildi.

Olayla alakalı mağdur Fariz Yıldız’ın emniyete giderek söz konusu şahıs ya da şahıslardan elindeki evraklarla beraber şikayetçi olduğu ve kendisi gibi başka insanlarında mağduriyet yaşamamaları için bu belirtilen sayfalardan insanların herhangi bir şey almamasını istediği öğrenildi.

Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili

Dolandırıcı 3

Dolandırıcı 2

Dolandırıcı 1

Dolandırıcı 4

Kaynak: >> Ali Küçükkartal Özel Haber