Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekliler yılı ilan etmesiyle birlikte hükümetin ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıının emeklilere yönelik hizmetleri sürüyor. Bu bağlanma emeklilere yönelik olarak hazırlanan projeler hükümet ve bağlı bakanlar tarafından kamuoyuna açıklanırken, Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Türkiye'de bir ilke imza atarak emekliler için , "Emeklilik Hizmetleri İrtibat Bürosunu" düzenlenen tören ile hizmete açtı.

FİRMALARIMIZ EMEKLİLERİMİZİ DESTEKLESİN

İrtibat bürosunun açılışına Sosyal Güven8lik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan'ın yanı sıra kurumun müdür yardımcıları, ilimizde bulunan emekliler derneklerinin yöneticileri ile çalışan personeller katıldı.  Kurdele kesiminden önce konuşan İl Müdürü Samet Fidan, "Bildiğiniz gibi sayın Cumhurbaşkanımız 2024 yılını emekliler yılı ilan etti. Bu bağlamda Sosyal Güvenlik  Bakanlığı olarak bizlerde emeklilerimizin yanında yer aldık. Onlar için çalışmalar yapıyoruz. İl Genelinde bulunan işletlmeler ile birer bir görüşmeler yaparak emeklililerimeze firmalarımzın alışverişlerinde indirim yapmalarını sağlıyoruz. Bunuda kurumumuzun sosyal medya hesaplarından duyuyuroruz. Ayrıcı diğer bakanlıklarda emeklilerimize yöneleik çalışmalar yaparak bunları kamuoyuna duyuruyorlar. Biz il Müdürlüğü olarak emeklilerimizin her türlü dilek, istek ve şekiyetlerinin birinci elden çözümü için kurumumuçun giriş katında hizmet verecek olan "Emeklilik Hizmetleri İrtibat Bürosunu" oluşturduk. Emeklilerimizin katılımı ile büromuzu hizmete açmanın gururu yaşıyoruz" dedi.

Pitbull dehşeti kamerada! Pitbull dehşeti kamerada!

ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan hizmete giren Emeklilik Hizmetleri İrtibat  Bürosuna" Bağkur, SGK ve Memur Emeklisi ve yakınları başvuru yaparak sorunlarının çözümünde yardım isteyeceklerdir.  Sosyal güvenlik mevzuatında yer alan emeklilik işlemlerini yürütmek, görev alanına ilişkin konularda sigortalı ve hak sahiplerine yönelik hizmetlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi,  görev alanına giren konularda sigortalı ve hak sahiplerini sosyal güvenlik mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda bilgi verip, çözüm üretmek için arkadaşlarımız hizmet vereceklerdir. Bizde emeklilerimizin ilimizde bulunan firmalardan indirimli alış veriş yapmaları konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda firma yöneticilerinden emeklilerimizin yanlarında yer almalarını onlara indirimli alış veriş yapmalarının önünü açmaları konusunda desteklerini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ