KPSS Sınavına Girecek Öğrenciler Buraya KPSS Sınavına Girecek Öğrenciler Buraya

AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, akademik danışmanlık sürecinin standartlaştırılması ve kalite güvencesi ölçütleri çerçevesinde yürütülmesi adına yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, “Eğitimde kalite güvencesi odaklı bir yaklaşımla hazırladığımız yönerge ile akademik danışmanlık süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Paydaşlarımızın görüşlerini alarak hazırlayacağımız yönerge, hem öğrencilerimizin hem de akademik danışmanlarımızın işlerini kolaylaştıracak ve YÖKAK Kurumsal Akreditasyon sürecinde de bize önemli bir katkı sağlayacak.” dedi.

01 2-1

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonrasında taslak yönergenin “tanımlar”, “akademik danışman görevlendirilmesi”, “akademik danışmanların görev ve sorumlulukları”, “öğrencilerin görev ve sorumlulukları”, “akademik danışmanlık hizmetinin izlenmesi ve değerlendirilmesi” başlıklarında çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Kalite Komisyonu eğitim ve öğretim temsilcileri, Kalite Koordinatörlüğü ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı iş birliğinde akademik danışmanlık süreçlerinde uygulanacak esasların belirlenmesi ve yazılı tanımlama ile güvence altına alınması hedefleniyor.

Taslak yönerge görüş ve öneriler doğrultusunda düzenlenerek paydaş görüşüne açılacak ve alınan katkılarla son hâli verilerek Senato onayına sunulacak. Devamında ise yönergenin danışmanlık süreçlerine sağlayacağı katkılar ölçümlenerek sürekli iyileştirmeye yönelik adımlar atılacak.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN