5 YIL NE YAPTILAR? DİYE SORDULAR

AK Parti'den Emirdağ İl Genel Meclis Üyesi seçilen ve bu süreçte İl Genel Meclis Üyelerine sağlanan her haktan yararlanan Necati Şevik ve Hüseyin Duran’ın 5 yıl boyunca Emirdağ için ne yaptıkları ilçe halkı arasında sorgulanıyor. 2024 seçimleri için halkın ve partililerinin nabzını tutan Emirdağ AK Parti Teşkilatı, Şevik ve Duran ile ilgili olumlu dönüşler alamadı. Necati Şevik ve Hüseyin Duran ile ilgili AK Partili Emirdağlıların bazıları, ‘5 Yıl boyunca bu ikili acaba Emirdağ için ne yapmıştır? Sadece kendilerinin yeniden bu koltuklara oturmak ve hatta Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak ve bunun için çabalamak gibi hayalleri dışında Emirdağ için hangi projeleri hayata geçirmişlerdir? Merak ediyoruz’ dediler.

TOPLANTILARA KATILMIYORLARDI

Milletvekili Taytak'tan Milli Sporcu Meryem Betül Çavdar'a Destek: "Haydi Meryem!" Milletvekili Taytak'tan Milli Sporcu Meryem Betül Çavdar'a Destek: "Haydi Meryem!"

Emirdağ Belediyesinin önemli çalışmalara imza attığını ve ilçenin çehresinin değiştiğine, bunu da AK Partili Milletvekilleri ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile Belediye Meclis Üyelerinin ve AK Parti Teşkilatının birlikte çalışmasıyla başarıldığına dikkat çeken Emirdağlılar, ‘5 yıl öncesine bakılsın, bir de şimdiye. Emirdağ adeta çağ atladı. Bunuda Serkan Koyuncu ile AK Parti Vekilleri, Belediye Meclisimiz ve Teşkilatımız başarmıştır. Belediye kaç kez istişare ve değişik toplantılar yapmıştır. Bunlar Emirdağ’ın kalkınmasına yön tutacak toplantılar idi. Maalesef AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Necati Şevik ve Hüseyin Duran bu toplantılara katılmamışlar, olumsuz algı yaratarak baltalamaya yönelmişlerdir’ dediler.

AK PARTİ'DEN GELECEKLERE MHP KAPISI KAPALI

Mevcut koltuklarını koruyamayacaklarını anlayan AK Partili Necati Şevik ve Hüseyin Duran ile bu ikiliye yakın bazı kişilerin AK Parti'den ayrılarak başka partilere geçiş için zemin yokladıkları bilgisi alınırken, Emirdağ MHP Teşkilatının AK Parti'den gelecek olan kişilere karşı kapıyı kapattığı ifade ediliyor. Emirdağ MHP Teşkilatına yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Hüseyin Duran’ın MHP’den Emirdağ Belediye Başkanlığına adaylık için başvuru yapma yönünde zemin yokladığı, Necati Şevik’in de MHP’den İl Genel Meclis Üyesi olmak istediği fakat bu zemin yoklamalarının anında reddedildiği, MHP’nin Cumhur İttifakı ruhuna aykırı her harekete karşı olduğunun vurgulandığı öğrenildi.

İYİ PARTİ VEYA CHP’Yİ DENEYECEKLER

Hüseyin Duran’ın İYİ Parti veya olmazsa en son olarak CHP ile görüşerek Emirdağ Belediye Başkan adaylığı sözü alması durumunda bu partilerden birisine geçmeyi düşündüğü, buna yönelik adımlar attığı öğrenilirken, eski Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın da Hüseyin Duran’ı İYİ Parti'den Belediye Başkan adayı yaptırabilme gayretinde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Emirdağ’da iki dönem önce Belediye Başkanlığı yapmış olan AK Partili Cengiz Pala’nın oğlu Görkem Pala’yı MHP’den Belediye Başkan adayı yapmak için girişimlerde bulunduğu, MHP’nin bu talebe de sıcak bakmadığı, Cengiz Pala’nın hakkındaki bazı davaların da bu kararda etkili olduğu öğrenildi.

ODAK ÖZEL HABER / MEHMET EMİN GÜZBEY

Editör: Nurbanu Soy