Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü için yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenlenirken, CHP'li Etimesgut Belediyesi dikkat çeken bir karara imza attı. Belediye, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 8. yılı anısına herhangi bir anma etkinliği düzenlememe kararı aldı.

15 Temmuz etkinliği yapılmayacak!

HALK MÜCADELESİNİN 8. YILI

251 vatandaşın şehit olduğu ve 2 bin 700'den fazla kişinin gazi olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenecek anma törenleri için hazırlıklar sürerken, Etimesgut Belediyesi'ni her hangi bir etkinlik düzenlememe kararı aldı. Belediye meclisinde sunulan 15 Temmuz etkinlik önerisi, "Belediyemizce herhangi bir etkinlik yapılmayacağı" şeklindeki mesajla reddedildi.

‘’VALİLİK VE KAYMAKAMLIK DÜZENLEYECEK’’

Valilik ve Kaymakamlık tarafından düzenlenecek çeşitli etkinlikler olacağı ve bu nedenle belediye olarak bir etkinlik yapmayacakları gerekçesiyle alınan bu karar, belediye meclisinde de tartışmalara yol açtı. Belediye meclisinin kararında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri" ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup, Raporumuz Yüce Meclisin görüşüne arz olunur" ifadelerine yer verildi.

Hayır etkinliği düzenlendi! Hayır etkinliği düzenlendi!

15 Temmuz etkinliği yapılmayacak!

Etimesgut Belediyesi'nin bu kararı, yerel ve ulusal düzeyde çeşitli tartışmalara yol açarken, 15 Temmuz anma etkinlikleri farklı bölgelerde yapılmaya devam edecek.

Kaynak: NURBANU SOY