Sıla bebek olayında yeni detaylar Sıla bebek olayında yeni detaylar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde yapılan nitelikli dolandırıcılık, çevrim içi çocuk müstehcenliği, cinsel taciz ve yasa dışı bahis suçlarına yönelik "Sibergöz-50" operasyonları kapsamında 24 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlar, jandarma tarafından düzenlenmiş olup, hesaplarında 364 milyon lira işlem hacmi bulunan şüphelilerin yakalandığını belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Elazığ, Niğde ve Edirne merkezli olarak Adana, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, İstanbul, Amasya, Ankara, İzmir, Kastamonu ve Muğla illerinde operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

364 Milyon Lira İşlem Hacmi

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 364 milyon lira işlem hacmi bulunan 24 şüphelinin yakalandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Operasyonlar sonucu çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Operasyonlarda, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı gibi ekipmanlar ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek kahraman jandarmaya teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA