31 Mart yerel seçimlerinde Afyonkarahisarlı vatandaşlardan yüksek bir oy alarak Belediye Başkanı seçilen Afyonkarahisar'ın ilk kadın Belediye Başkanı Burcu Köksal kendine kadın bir belediye başkan yardımcısı seçti. 

KADIN BAŞKANA KADIN YARDIMCI 

Sultandağı Yeşilçiftlik Kasabasından olan Eylem Ayar, yeni dönemde Belediye Başkan Yardımcılığı görevi verildi.

Liyakatli yönetim anlayışını benimseyen Başkan Köksal'ın kendisi gibi liyakatli bir kadın Belediye Başkan yardımcısı ataması, kadınların yönetimdeki rolünün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Geçmişindeki başarılı kariyer geçmişi ile ön plana çıkan Ayar, memleketi Afyonkarahisar'da hizmet etme fırsatı bulduğu için gurur duyduğunu ifade etti. 

Eylem ayar

EYLEM AYAR KİMDİR? 

25 Kasım 1981 Afyonkarahisar Sultandağı Yeşilçiftlik Kasabasında doğdu. Babasının devlet memuru olması sebebiyle ilkokul ve lise öğrenimini Türkiye’nin farklı şehirlerinde okudu. 2003 yılında 9 Eylül Üniversitesi İngilizce istatistik bölümünü üçüncülük derecesiyle bitirdi. 

Afyonkarahisar Valisi dereceye giren öğrencileri misafir etti! Afyonkarahisar Valisi dereceye giren öğrencileri misafir etti!

Daha sonra 2014'te Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde, İşletme Tezli Yüksek Lisansını tamamladı. 2024 yılında İzmir Kavram Üniversitesi iç mekan tasarım bölümünü bitirdi. 

Meslek hayatına Yaşar Holding'te veri analiz uzmanı olarak başladı.

Daha sonra kamuda ilk 2005 yılında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünde Bilgisayar programcısı olarak atandı. 2 yıl TAKBIS projesi yazılımı üzerine çalıştıktan sonra Türkiye İş Kurumu Aydın İl Müdürlüğüne istatistikçi olarak yeniden atandı. istatistikçi olarak 7 yıl çalıştıktan sonra görevde yükselme ile 2013 yılında Şube Müdürü oldu. 2024 yılına kadar şube müdürü olarak İzmir çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalıştı. 

Kamudaki görevi sırasında birçok Avrupa Birliği projesi, işbaşı eğitimleri, çalıştaylar, uluslararası projeler, hedef belirleme ve performans üzerine yapılan analizlerde bire bir merkezi yönetimle iletişim halinde taşradaki tüm uygulamalara katıldı. 

Hem özel sektör hem kamu tecrübesi ile birlikte 20 yılını başarılı bir kariyer geçmişi ile doldurdu. 

Eylem Ayar, bir kız çocuk annesidir. 

Kaynak: NURBANU SOY