Siyasi partilerimizin bazı genel başkanları da milletvekili transferine karşı çıktıklarını zaman zaman ifade ettiler.

Vatandaş seçim zamanında sandığa gidiyor ve gönlündeki partiye oyunu veriyor. Afyon’dan bahsedelim. İYİ Parti, vatandaşın teveccühü ile Hakan Şeref Olgun’u meclise gönderdi. Geçen yıl yapılan seçimlerde 40’ı aşkın milletvekili çıkaran İYİ Parti’de bir süredir yaprak dökümü var. İstifa eden milletvekillerinin mazeretleri bol ama hiçbiri İYİ Partili vatandaşın oyunu hesap etmiyor. İYİ Partililerin oyuyla milletvekili olduğunu unutuyor.

İstifa eden İYİ Partililerin çoğu eminim ki listelere girmek için neler yapmıştır neler? Milletvekili olduktan sonra bazıları başka partiye geçmek için kırk takla atıyor.

Yazımızın başında bazı genel başkanların milletvekili transferine karşı olduklarını beyan ettiklerini belirttik. Bana göre transfer yasaklanmalı. Bu konuda yasal çerçevede gerekli çalışmalar yapılmalı. Ya da partisinden istifa eden,  milletvekilliğinden de istifa etmelidir.

İYİ Parti kurmayları ve bütün milletvekilleri Afyon’da kampta.

Bana göre konuşulması gereken en önemli konu partide birlik ve bütünlüğün sağlanması konusu olmalıdır. İYİ Parti ülkenin ihtiyacından doğmuştur.  Ülkenin sorunlarını, halkın dertlerini gündeme getirmek, koşturmak yerine partinin bütünlüğünü bozmak isteyenlere aman verilmemelidir.

Bu arada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun seçildiği günden bu yana aynı şevk ve heyecanla dimdik ayakta, halkın sorunlarını hem mecliste hem de kamuoyunda gündemde tutuyor.

——————————————————

ÜCRETLİ AÇIK OTOPARKLAR BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATMIŞ

Açık otoparklarla ilgili duyduklarımıza hayret ediyoruz. Yıllardır süren bu uygulamada belediyenin zarar ettiğini öğreniyoruz. 20 milyon zarar olduğu iddia ediliyor.

Bazı uyanıklar meğer park edip edip ücreti ödemeden kaçmışlar. Yıllarca borçlar birikmiş, tahsil edilememiş. Belediyeye zarar veren bu uygulamanın kaldırılması mantıklı geliyor.

20 milyonluk borç olacağına herkes istediği yere park etsin, hiç olmazsa borç olmaz.

Madem açık otoparklar yüzünden 20 milyon zarar ediliyorsa sormak isterim bu birikmiş borçlar nasıl kapatılacak?

20 milyon liraya Afyon Belediyesi birçok güzel hizmete imza atabilirdi, birçok eksik gediği kapatabilirdi, yazıktır günahtır.

——————————————————-

HASTA GARANTİSİ OLMAYAN HASTANE YAPILMALI

Afyonumuza yeni bir şehir hastanesi yapma planları olduğunu duyduk. Borç yiğidin kamçısıdır derler de milletin borç ödeyecek hali yok. Zafer Havaalanı konusunda medyanın gündeminden düşmüyoruz. Yolcu garantisi yüzünden her yıl milyonlarca dolar zarar ediliyor.

Önümüzdeki yıllarda hastaneye ihtiyacımız olacaktır ama bu, hasta garantili şehir hastanesi olmamalı.

İllaki Afyonumuza bir hastane yapılacaksa bu devlet hastanesi gibi olmalıdır.