EV SAHİBİ DEĞİŞTİ DİYE, HAYIRLI OLSUN DEMEYECEK MİYİZ?

Siyasi nezaket farklı bir durum. Siyaseten iktidar olabilirsiniz. Karşınızda mutlaka muhalefet de olacaktır. Partinizin fikirlerini savunmak farklı bir şey, nezaket farklı bir şey. Siyasi nezaket daha farklı bir şey.

Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal 100 günün değerlendirmesini yaptı. Konuşmasını gazetemizden okuyabilirsiniz. Başkan Köksal’ın açıklamalarından sonra basın mensupları tarafından son siyasi gelişmeler ve belediyenin çalışmaları hakkında sorular soruldu.

Sorulardan bir tanesi ve bana göre en ilginci AK Parti milletvekillerinin kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelip gelmediği yönündeydi. Başkan Köksal’ın cevabıyla ben de vekillerin hayırlı olsun ziyaretine gitmediğini öğrendim.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezindeki makamında ziyaret etti. Bir saate aşkın başbaşa görüşme yaptılar. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezine giderek Özgür Özel’e iadeiziyarette bulundu. Bu durum halk tarafından memnunlukla karşılandı.

İki lider birbirini ziyaret ediyor ve ülke meselelerini masaya yatırıp saatlerce konuşabiliyorsa yerel siyasetçiler de genel başkanlarını örnek almalı.

Şöyle ki hayırlı olsun ziyareti, siyasi bir nezakettir. Hayırlı olsun demek geleneğimizdir göreneğimizdir.

Daha önceki yazılarımda Burcu Köksal ismi,  partisinden önde gidiyor demiştim. Sonuçta yüzde 51 gibi bir oy aldı. Yüzde 51 oy demek, iki kişiden birinin oyunu alması demek. Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Afyon Merkezde ilk kez bir kadın belediye başkanı seçilmiş ve parti rozetini de bir tarafa koyduğunu sıkça beyan etmiştir. Durum böyleyken iktidar milletvekillerimizin bir hayırlı olsun ziyaretini çok görmemelerini beklerdim.

Bu arada görev devir tesliminde Mehmet Zeybek; Burcu Köksal’ı tebrik etmiş, hayırlı uğurlu olsun demiştir. Daha sonra eski belediye başkanları Abdullah Kaptan ve Burhanettin Çoban, Köksal Başkan’ı ayrı ayrı ziyaret ederek hayırlı olsun deyip tebrik etmişlerdir.

Ev sahibi değişti diye hayırlı olsun demeyecek miyiz, hoş geldin demeyecek miyiz, bayramlaşmayacak mıyız?