Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine saat 15.26'da iki terörist tarafından saldırı düzenlendi. Teröristlerden biri kadın, diğeri ise erkek olup, kimlik tespitlerinin sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kimlik tespiti tamamlandıktan sonra saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirdiğinin ortaya çıkacağını belirtti.

OLAY ANI VE SALDIRININ GERÇEKLEŞME ŞEKLİ

Saldırıyı gerçekleştiren iki terörist, bir taksiyle tesis yakınına gelerek sivillere ateş açtı. Bu sırada vardiya değişimi yapıldığı belirtilirken, saldırının tam da bu esnada gerçekleştiği öğrenildi. İlk patlamanın ardından bölgede silah sesleri ve yeni patlamalar duyuldu. Özel harekat ekipleri hızla olay yerine sevk edilerek geniş çaplı bir operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda 4 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin etkisiz hale getirildiğini de doğruladı.

BAKAN YERLİKAYA: “KİMLİKLER BELİRLENİNCE ÖRGÜT AÇIKLANACAK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Saldırıyı gerçekleştiren iki terörist etkisiz hale getirildi. Kimlik bilgileri belirlenince hangi terör örgütü olduğu da netleşecek.” dedi.

YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerine sevk edildiğini duyurdu. Yaralıların durumu yakından takip ediliyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kaymakamdan çiçek gönderecek olanlara bağış çağrısı! Kaymakamdan çiçek gönderecek olanlara bağış çağrısı!

Saldırının ardından bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Olayın detaylarına ilişkin incelemeler devam ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKKEZİ