Kimsenin elini uzatmasına izin vermeyeceğiz! Kimsenin elini uzatmasına izin vermeyeceğiz!

Havalimanında Dışişleri Bakanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinin karşıladığı vatandaşlar, pasaport işlemlerinin ardından tahliye edilenler için tahsis edilmiş özel araçlarla bölgeden ayrıldılar. Bazı vatandaşlar diğer şehirlere gitmek üzere AFAD tarafından yönlendirilen otobüslerle otellere yerleştirildi.

Gazze'den gelenler arasında, eşiyle iki ay sonra kavuşan Faysal Said de vardı. Sara ile yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Said, yetkililere minnettarlığını ifade etti. Faysal Said'in babası Raşit Said de yetkililere teşekkürlerini ileterek, oğlunun eşine kavuşmasından duyduğu sevinci paylaştı.

Buna ek olarak, İsrail'in 5 Kasım'da Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'na yönelik saldırısında dört çocuğunu ve üç kardeşini kaybeden Muhammed el-Alul, yaralanan eşi ve bir çocuğuyla birlikte İstanbul'a getirildi. Gazze'de AA Ofisinde çalışan diğer gazetecilerin sağ kalan aile bireyleri de bu süreçte İstanbul'a ulaşan Türk vatandaşları arasında yer aldılar.

Editör: Duygu Özger