Marmara Adası’nda Doğaltaş ve Madencilik Sektörü Toplantısı vesilesiyle Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği yönetimi sektör temsilcileriyle biraraya geldi. TÜMMER ve Marmara Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği (MARMİAD) iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıya kamudan bürokratlar ve özel sektör temsilcileri katılım sağladı. Toplantı öncesinde Maden Platformu başkanları, Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Aydın Dinçer'i makamında ziyaret etti. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek bu ziyarette Başkan Dinçer’e bir hediye takdim etti.

TOPLANTIYA KATILIM YOĞUN OLDU

Marmara Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği (MARMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kan, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Arslan Narin ve Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Aydın Dinçer'in açılış konuşmaları ile başlayan toplantı Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’ın moderatörlüğünde Maden, Çevre ve Orman Mevzuatı Paneli ile devam etti. MAPEG Doğaltaş Dairesi Başkanı Mustafa Yıldız, OGM İzin ve İrtifak Dairesi Maden İşleri Şube Müdürü Salih Arslantaş, ÇED Çevre Denetim Dairesi Şube Müdürü Hasan Ayaz ve YMGV YK Başkan Yardımcısı Ali Emiroğlu'nun panelistliği ile devam etti. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin de görüşlerini paylaştığı toplantının son aşamasında panelistlere iletilen sorulara açıklamalı cevaplar verildi.

Köyüne zeytinyağı tesisi kuran girişimci kadın, 15 kişiyi istihdam etti Köyüne zeytinyağı tesisi kuran girişimci kadın, 15 kişiyi istihdam etti

TÜMMER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, “Kamudan bürokratlarımıza teşriflerinden, sektörümüze katılımlarından MARMİAD ve Marmara Adalar Belediyesi'ne misafirperverliklerden dolayı sonsuz teşekkür ederiz” dedi.  TÜMMER’in takibe devam ettiği mevzuat çalışmaları Maden Mevzuatı, Orman Mevzuatı, Çevre Mevzuatı konuları da toplantıda ele alındı. Maden Mevzuatı Maden Kanunu Taslağı MAPEG Genel Müdürlüğü tarafından Maden Kanununda değişiklik yapan taslak çalışmalar devam etmekte. Yapılan açıklamada, “TÜMMER olarak yaptığımız önerilerimiz doğrultusunda; içme ve kullanma suyu rezervuarları, zeytinlik sahalarda yapılacak madencilik faaliyetleri, verimli orman alanları tanımı, beş yılda üç yıl üretim yapılmaması halinde mevcut kanunda bulunan iptal hükmü, Kanunda yer alması planlanan rehabilitasyon bedeli ve ödeme zamanı, aksi hallerde ruhsat iptal durumu ve rehabilitasyon bedellerinde artırım yapılması gibi hususlarda düzeltmeler yapılmakta, süreç halen devam etmektedir” denildi. Çevre ve Orman Mevzuatı konularında da TÜMMER Yönetimi büyük bir titizlikle çalışmasına devam ediyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK