Türk Hava Yolları (THY), Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike kaynaklı küresel iletişim kesintisi nedeniyle 84 seferini iptal etmek zorunda kaldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan kesintinin birçok sektörü etkilediğini belirterek yolculara bilgilendirmede bulundu.

Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE) Lansmanı Gerçekleşti! Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE) Lansmanı Gerçekleşti!

THY seferlerini iptal etti!

Yahya Üstün'den Açıklama

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli yolcularımız, dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz," ifadelerine yer verdi.

Uçuşlarda Yoğunluk Azaltılacak

THY, operasyon yoğunluğunu azaltmak amacıyla bazı seferlerin iptal edilmesine karar verdi. Uçuşların en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönmesi planlanıyor. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemler alınmaya devam ediyor.

Küresel Kesinti Birçok Sektörü Etkiledi

Microsoft'un siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi, dünya genelinde birçok sektörü olumsuz etkiledi. Havayolu şirketlerinden bankalara, sağlık sektöründen finansal hizmetlere kadar geniş bir yelpazede kesintiler yaşandı.

THY Yolcularından Özür Diledi

Yahya Üstün, yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dileyerek, problemin çözümü için çalışmaların sürdüğünü ve uçuşların en kısa sürede normale döneceğini belirtti. Yolcuların, uçuş iptalleri ve değişikliklerle ilgili bilgilendirilmesi için THY'nin iletişim kanallarını takip etmeleri önem arz ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ