Görüşmelerde, önerge üzerine söz alan muhalefet ve iktidar temsilcileri arasında yer yer kesintilere neden olan sert atışmalar yaşandı. Tartışmalarda, kamuoyunda gündemi meşgul eden farklı meseleler ve şahsi suçlamalar da dile getirildi, özellikle gelir dağılımı adaletsizliği konusu gündeme taşındı.

Afyonkarahisar'da "Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Türk Sosyolojisi Sempozyumu" başladı! Afyonkarahisar'da "Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Türk Sosyolojisi Sempozyumu" başladı!

Karşılıklı atışmalar ve ağır ithamlarla dolu Genel Kurul oturumunda, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile bir taraftan AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek; diğer taraftan ise CHP ve AK Parti temsilcileri arasında bir dizi sert tartışma yaşandı.

Partilerin grup başkan vekilleri ve temsilcileri mesele hakkında konuşmalarını yaparken, kira artışları, TOKİ politikaları, gelir dağılımı adaletsizliği ve ekonomi politikalarına kadar çok çeşitli konuların yanı sıra Mersin Mezitli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iddialar da gündeme geldi.

Oturumdaki tartışmalar, milletvekilleri arasında kira artışları ve temel ekonomik sorunlar hakkında birbirlerine yönelik kişisel suçlamaların yapılmasına kadar ilerledi ve suçlama seviyesi zaman zaman aile bireylerini de içine alacak şekilde yükseldi.

Oturumda ayrıca, milletvekillerinin birbirlerine karşılıklı yapılan sataşmalara yanıtları ve iddialara yönelik ifadeler de Genel Kurul'a yansıdı. Bu sataşmaların ardından Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, oturuma 30 dakikalık bir ara verilmesine karar verdi. Tartışmaların yaşandığı oturum, "Kiralardaki Zam Sınırının Kaldırılmasının Yol Açacağı Sorunların Araştırılması" başlıklı önergenin; AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilmesi ile sonuçlandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN