Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülmesi üzerine TBMM'de saat 14.00'te özel bir oturum düzenlendi. Oturumun başında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Şık’ın, "Sizde hiç utanma yok" sözleri AK Parti sıralarında büyük tepki çekti. Bu gerginlik üzerine oturuma 15 dakika ara verildi.

Verilen Arada Yumruklu Kavga Yaşandı

Verilen aranın ardından, AK Parti ve TİP milletvekilleri arasında tartışma büyüyerek yumruklu kavgaya dönüştü. Oturumun yönetimini AK Parti'li Bekir Bozdağ üstlenirken, çıkan tartışma sırasında Meclis'te tansiyon oldukça yükseldi.

AK Partili Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu! AK Partili Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu!

Meclis Yeter Sayısına Ulaşıldı, Oturum Devam Etti

Toplantı öncesinde AK Parti ve MHP milletvekilleri, yoklamaya katılmadı ve sıralar boş kaldı. Ancak yeterli sayı sağlanarak oturum başlatıldı. Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP), Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi üyeleri, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay ile ilgili kararını görüşmek üzere bir araya geldi.

Özgür Özel Toplantıya Katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir gün önce ayağının kırıldığını duyurmuş olmasına rağmen toplantıya katıldı. Toplantıya topallayarak gelen Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada "Basit bir ev kazası geçirdim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN