Afyonkarahisar'da Flamingo Sirk isimli grup, ilkokul öğrencilerini hedef gözeterek dağıttıkları biletlerle kafa karışıklığı yarattı. Okul çıkışlarında çocuklara 'Ücretsiz Çocuk Davetiyesi' adı verilen ve kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan kağıtlar, ücretsiz sanılarak el değiştirdi.

İncelemelerde bulunan öğrenci velileri, çocuklarına verilen biletleri ücretsiz gibi göründüğü halde içerisinde gizli ücretler barındırıldığını fark etti. Bir yetişkinin yanında gelmesi şartı olan ve 0-10 yaş grubuna hitap eden bu sözde ücretsiz gösteri için, eğer yetişkin bilet almak isterse 120 TL gibi yüksek bir tutarı gözden çıkarması gerekiyor.

ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR! ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR!

Tartışmalar dağıtılan biletlerin üzerindeki tutarlarla ilgili çelişkilerle alevlendi. 'Yetişkin' kategorisinde öncesinde 50 TL olarak belirtilen fiyatın üstüne 120 TL yazıldığı, 'Davetiyesiz Öğrenci' kısmında ise 40 TL yerine 80 TL fiyatların sonradan baskı yöntemiyle yazıldığı iddiaları gündeme geldi.

Tüm bu durumların yanı sıra, sirk ekibinin gösterileri düzenlemek için gereken resmi izinlerin bulunup bulunmadığı konusunda belirsizlikler de veliler arasında şüphe uyandırdı. Sirkin izinsiz ve yanıltıcı bir biçimde etkinlik düzenlediği iddiaları araştırılmayı beklerken, bu durum toplumda kafa karışıklığına yol açtı.  ODAK ÖZEL HABER// FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran