YER: AFYON SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANI

TOPLANMA NEDENİ: AFSÜ FTR TEMEL ATMA TÖRENİ

TÖRENE DAMGA VURAN AN: MİLLETVEKİLİ HAKAN ŞEREF OLGUN’UN TURGAY ŞAHİN’İ KOLUNDAN TUTARAK OLMASI GEREKTİĞİ YERE ÇEKMESİ.

HAD BİLDİREN: İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE AFYON MİLLETVEKİLİ HAKAN ŞEREF OLGUN

HAD BİLDİRİLEN: AFYON BARO BAŞKANI VE AK PARTİ AFYON İL BAŞKANLIĞINA ATANAN AVUKAT TURGAY ŞAHİN

TÖRENİN MÜTEVAZİ KİŞİLERİ: AK PARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ DR. HASAN ARSLAN VE CUMHURİYET BAŞSAVCISI FATİH KARABACAK

İŞTE O ANLARIN SANİYE SANİYE AYRINTISI:

Bugün AFSÜ’de temel atma töreninde ilginç anlar yaşandı. Temel atma töreni öncesi konuşmalar yapıldıktan sonra sıra temel atmak için temsili butona basma anına gelindiğinde Vali, Milletvekilleri ve Rektörler ile birlikte protokol üyeleri alana davet edildiler. Protokolde oturmakta olan Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin’de butona basma alanına geldi. Bir süre etrafına bakındıktan sonra en dış noktadan adım adım AK Partili Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan’ın arasına yanaşarak duaya katıldı. Dua tamamlandıktan sonra iki Milletvekilinin arasına girmek için öne doğru bir adım daha atarak adeta bir kaynak denemesi yaptığında, Turgay Şahin tarafından itelenmesiyle yandaki Milletvekili Hakan Şeref Olgun’a doğru kayma zorunda kalan AK Parti  Milletvekili Hasan Arslan bu durumdan rahatsız olduktan sonra, İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun’a kendi yerini vermek istedi.

Türkiye'nin En Güvenilmez  Kurumları  İlk Sırada Kim Var? Türkiye'nin En Güvenilmez Kurumları İlk Sırada Kim Var?

Turgay Şahin protokolde o anda noktada olmaması gerekirken emrivaki yaparak, hadsizce AK Partili iki Milletvekilinin arasına kendisine yer açmaya çalışmasına seyirci kalmayan İYİ Partili Hakan Şeref Olgun o anda Turgay Şahin’in kolundan tutarak çekti ve ‘Sen bi şöyle geç. Senin yerin orası değil’ dedi. Kaynak yapma hedefinde finali geleceği sırada hiç beklemediği bir şekilde kolundan çekilerek yan tarafta yer gösterilen Turgay Şahin ne yapacağını bilemeden kendisine gösterilen yerde durmak zorunda kaldı. Turgay Şahin’i kolundan tutarak yan tarafta olması gereken yere çeken İYİ Partili Hakan Şeref Olgun daha sonra kendisine dönerek, ‘Senin yerin orası değil ki, neden Hasan Beyi ve İbrahim Beyi de zor durumda bırakıyorsun, haddini bilmelisin’ şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bu anları izleyen diğer davetliler ile Milletvekili Hakan Şeref Olgun ODAK’a konuştular.

HADDİNİ VE YERİNİ BİLECEK

Olgun, ‘Protokole mensup kişilerin katıldıkları törenlerde kimin nerede oturacağı, kimin nerede duracağı belirlidir. Bugünkü temel atma törenine gelen davet üzerine gittim ve kendimize gösterilen yere oturduk. Gözlerim siyasi partilerin İl Başkanlarını aradı. Hiç birisi davetli değilmiş. Olabilir Rektörlük daha dar çerçevede töreni planlamış olabilir. Kimsenin bir itirazı olamaz. AK Parti İl Başkanlığına atanmış olan aynı zamanda da Baro Başkanı olan Avukat Turgay Şahin’de protokolde kendisine Baro Başkanı sıfatıyla ayrılan yere koltuğa oturdu. Konuşmalar tamamlandı, sıra temsili olarak inşaata startın verilmesi anına, yani butona basmaya geldiğinde anons edildik ve bizlerde olmamız gereken şekilde yerimizi aldık. Müftümüz duasını bitirdiği sırada Baro Başkanı sıfatıyla törene davet edilmiş olan AK Parti İl Başkanlığına atanmış olan Turgay Şahin AK Partili iki Milletvekilimizin arasına dalmaya çalıştı. Hasan Milletvekilimiz yana doğru iteklenmiş olduğu için haliyle bana doğru da gelmiş oldu. Benim rahatsız olmamam için kendi yerini bana vermek istedi. O’nun o anda İl Başkanlığına atanmış olan Turgay Şahin’e bir şey deme durumu haliyle yoktu. Ben bu duruma seyirci kalamazdım. Tuttum o anda Turgay Şahin’in kolundan ve ‘Sen bi şöyle geç’ diyerek yanımda yer gösterdim. Sonra da kendisine biraz tepki gösterdim. İslamın şartı beştir. Altıncısı da haddini ve yerini bilmektir’ dedi.

NEBATİ GİBİ DURUMA DÜŞTÜ

Bu durumu gözlemleyen ilgililer de, ‘Bizler protokolde olan bir kişiye karşı bir şey diyemeyiz elbette. Sonuçta Devlet Memuruyuz. Baro Başkanı olarak davet etmiştik Turgay Şahin’i. Koltuğu da o şekilde planlandı. Oturma düzeninde ve konuşmalar bitene kadar bir sıkıntı olmamıştı. Ama sonrasında baktık ki Turgay Bey neredeyse iki Milletvekilini yararak araya girmeye çalışıyor. Bu durumda kendisine haddini bildiren Hakan Şeref Olgun’dan Allah razı olsun. Gereğini yaptı. Ayrıca protokol sıralamasında Başsavcılık Makamı, Baro Başkanlığının önündedir. Başsavcımız çok mütevazi bir kişi. O bile o butonların olduğu masaya hamle yapmıyor, ama Turgay Şahin hem de iki Milletvekilinin arasına dalmaya cüret gösterebiliyor. Bu durum geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaparken kameraların ve halkın görmesi için sonradan oraya kaynak yapmaya çalışan ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ı bile rahatsız edecek şekilde öne geçen Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati’yi hatırlattı bize. Eline yüreğine sağlık Hakan Şeref Olgun’ dediler.

Editör: Cemile Kaytan