Turgay Şahin, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Belediyesi'nin açık otoparklar konusundaki tasarruflarının şehir içi trafiğini keşmekeşe çevirdiğini söyledi. Şahin, otoparkların ücretsiz hale getirilmesinin, yol kenarlarında uzun süreli park eden araçlar nedeniyle alışveriş yapmak isteyen vatandaşların park yeri bulamamasına ve işyeri sahiplerinin mağduriyetine yol açtığını ifade etti. Bu durumu “Popülist çözümlerin işi çıkmaza sürüklemesi” olarak nitelendirdi.

GELİRLER AFYONSPOR’A 

Şahin, belediye yönetiminin Afyonspor için kaynak arayışında olduğunu gözlemlediklerini belirterek, bu çerçevede açık otopark gelirlerinin Afyonspor'a tahsis edilmesi önerisinde bulunduklarını açıkladı. Ayrıca, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun belediyelere, karayolu ve benzeri yerlerde araç park yerlerini tespit etme, işletme veya kiraya verme yetkisi verdiğini hatırlattı.

ANLAMAYA ÇALIŞMAK

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Şahin, hukukçuluğun hukuki muhakeme yeteneği gerektirdiğini ve çözüm yollarının kanunların satır aralarında bulunabileceğini vurguladı. Hukuk kitaplarının eskidiğini, ancak hukukçu zihniyetinin sürekli yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, Burcu Köksal'a dostane önerilere kulak vermesini ve belediyenin enerjisini yeni ve kalıcı hizmetler planlamaya yönlendirmesi tavsiyesinde bulundu. Açıklamasını, "Hukuk kitaplarını okumak iyidir, daha iyi olanı ise anlamaya çalışmaktır" dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN