Dünya Temizlik Günü’nde 1 saatte 750 kilo atık toplandı Dünya Temizlik Günü’nde 1 saatte 750 kilo atık toplandı

1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğan Mahmut Demirtaş, eğitimini Çiçekdağı'nda ilkokul, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde ortaokul ve lise olarak tamamladı. 1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Demirtaş, meslek hayatına 1990 yılının Aralık ayında Denizli'de Kaymakam Adayı olarak başladı.

Adaylık sürecinde Yozgat-Çayıralan, Kayseri-Felahiye, Ankara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev alan Demirtaş, 1992'de İngiltere'de sekiz ay boyunca çeşitli inceleme ve araştırmalar gerçekleştirdi. Ardından Aksaray-Güzelyurt ve Malatya-Pütürge ilçelerinde kaymakam, Van ve Osmaniye illerinde vali yardımcısı olarak çalıştı.

MARDİN VE BURSA VALİLİĞİ DÖNEMLERİ

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda mülkiye müfettişi olarak göreve başlayan Demirtaş, 2012'de Adıyaman Valisi, 2016'da Adana Valisi olarak görev yaptı. 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mardin Valisi olarak atanan Mahmut Demirtaş, 10 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Bursa Valiliğine getirildi.

İngilizce bilen Mahmut Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

EROL AYYILDIZ KİMDİR?

Bursa Valiliğine atanan Erol Ayyıldız ise, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki görevinden sonra Bursa'da valilik görevini üstlenecek. Ayyıldız'ın özgeçmişi ve kariyeri hakkında daha fazla bilgi için Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi ziyaret edilebilir.

Bu atamalar, ülkemizdeki idari yapılanma ve yönetim kademelerinde gerçekleşen son değişiklikleri yansıtmaktadır. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK