Maş fasulyesi kas zayıflığını önler ve doğal protein tozu görevi görür. İşte kalbinizi güçlendirecek ve hormonlarınızın saat gibi çalışmasını sağlayacak maş fasulyesinin birkaç faydası daha..
Maş fasulyesi, lezzetli olduğu kadar çok faydalıdır. Özellikle dengeli beslenmenin bir parçası şeklinde tüketildiğinde kalp sağlığından bağışıklık sistemine kadar vücudunuz için pek çok fayda sağlıyor. Son zamanlarda oldukça popüler bir beslenme trendi haline gelen maş fasulyesi, doğru şekilde pişirildiğinde günlük beslenmenize katkı sağlayabilir.
Protein tozunuzu rafa kaldırın! Kalbiniz bir kaya gibi, hormonlarınız saat gibi olacak.
Maş fasulyesi, oldukça besleyici olup vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağlamaktadır. Diğer taraftan; maş fasulyesi protein açısından zengin bir besin olduğundan sporcular protein tozlarından uzak durmaya çalışırlar. Maş fasulyesi kas kaybını önler ve doğal protein tozu görevini görür. Maş fasulye oldukça besleyici olup enerji verir ve bağışıklık sistemine destek verir. Maş fasulyesinin faydaları nelerdir? Detaylar şöyle..
Zengin Protein Kaynağı
Maş fasulyesi ise bitkisel protein bakımından zengin bir kaynak olup, özellikle vejetaryenler ve veganlar için mükemmel protein alternatifidir; kas kaybını önlemeye yardımcı olur, enerji verir ve tokluk hissi verir. Özellikle sporcularla diğer fiziksel olarak aktif kişiler günlük beslenmelerine maş fasulyesini eklemeyi alışkanlık haline getirirler. Maş fasulye, enerji üretimine yardımcı olan ve gün boyu sağlıklı kalmanızı sağlayan B-kompleks vitaminleri (özellikle B1, B2 ve B3) açısından zengindir. Aynı zamanda üretilen demir, oksijen taşınımını artırarak yorgunluğu azaltır.
Sindirim Sistemine Destek Verir
Maş fasulye diyet lifi açısından zengindir. Bu nedenle maş fasulyesi tüketmek bağırsak sağlığını destekler. Kabızlık, gaz ve şişkinlik sorunu yaşayanlara maş fasulyesi tavsiye ediliyor. Maş fasulye vücudu temizleyen bir detoks besini olarak tanımlanır. Hücre metabolizmasını destekler ve metabolizmayı da hızlandırır.
Kan Şekeri Seviyelerinin Düzenlenmesi
Maş fasulyesinde bulunan bileşikler düşük glisemik indekse sahiptir ve tüketildiğinde kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Diğer taraftan, beslenmenize maş fasulyesi eklemek insülin direncinin azalmasına neden olurken ve kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine destek verir.
Kalp Sağlığına Yardımcı Olur
Maş fasulye kalp sağlığı açısından önemli olan değerli ve faydalı besinleri bünyesinde barındırıyor. Maş fasulyede bulunan kalp dostu besinlerin kan basıncını düşürmeye, konsantrasyon eksikliğini gidermeye ve kalp damar hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabildiği söylenmektedir. Ayrıca maş fasulyesinde bulunan antioksidanlar, kan damarlarının tıkanmasını önleyerek kalp krizi riskini azaltmaktadır.
Antioksidanların Depolanması
Maş fasulye, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Maş fasulyesinde bulunan antioksidanlar yaşlanma belirtilerini azaltıyor ve kanser riskini düşürüyor. Özellikle maş fasulyesinin düzenli tüketimi cilt hücrelerinin korunmasına yardımcı oluyor ve cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlıyor.
Bağışıklık Sistemine Güç Verir
Maş fasulyesindeki bileşikler demir, folat ve C vitamini gibi besin dengesinin korunmasına yardımcı olur. Maş fasulyesinin düzenli tüketimi bağışıklık sistemini hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.
Menopoza Yardımcı Olur
Maş fasulye, tamamlayıcı hormonların sentezine yardımcı olan fitoöstrojenler içerir. Özellikle menopoz döneminde büyümeyi dengeleyerek semptomların hafifletilmesine yardımcı olur. Maş fasulyesinin düzenli tüketimi menopoz semptomlarının hafifletilmesine de yardımcı olmaktadır. Maş fasulyesi ise sağlıklı cilt ve saçlar için gerekli protein, E vitamini ve parçacıklarını içerir. Cildinizin parlak ve nemli kalması önemlidir. Saç dökülmesini azaltır ve daha güçlü, sağlıklı saçların çıkmasını desteklemektedir.
Maş fasulyesi nasıl tüketilir?
Maş fasulyesi çorbalarda, salatalarda, pilavlarda ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. Yeşil fasulyeyi olduğu gibi pişirip de tüketebilirsiniz. Yeşil fasulye filizi yemek besin değerini artırabilir ve salatalara da eklenebilir.