1937 yılında Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde doğan Prof. Dr. Yiğitbaşı, eğitim hayatına Bolvadin'de başladı ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. İstanbul Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra çeşitli kamu ve özel sektörde görev yaptı. Fransa'da Milli Eğitim Bakanlığı adına aldığı eğitimle İktisat Doktoru unvanını kazanan Yiğitbaşı, akademik kariyerine Ege Üniversitesi'nde adım attı.

Eski komandolar Afyonkarahisar'da komutanlarıyla buluşup "içtimaya" çıktı! Eski komandolar Afyonkarahisar'da komutanlarıyla buluşup "içtimaya" çıktı!

Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İdari ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Konya Selçuk Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi Dekanlığı gibi üst düzey akademik görevlerde bulundu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu dekanlığını da üstlenen Yiğitbaşı, 1992 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak atanmış ve üniversitenin kuruluş sürecine önemli katkılar sağlamıştır. Bu özverili çalışmaları nedeniyle, Afyon Kocatepe Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ne Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı'nın ismi verilmiştir.

Akademik başarısının yanı sıra, sanatla da ilgilenen Prof. Dr. Yiğitbaşı, karakalem çalışmalarıyla tanınmaktadır. "Mikroekonomi" ve "İktisada Giriş" adlı eserleri akademik çevrelerde önemli referanslar arasında yer almaktadır. Evli ve dört çocuk babası olan Yiğitbaşı, geride akademik ve sanatsal alanda birçok değerli miras bırakmıştır.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın kayınpederi, Op. Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı'nın babası, Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı'nın cenazesi, yarın ikindi namazına müteakip Bolvadin Çarşı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bolvadin mezarlığında toprağa verilecek. Yiğitbaşı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN