Olay, 05.50 sıralarında Güneykent Mahallesi 227. Sokak’ta bulunan Şelale Apartmanı'nda, polis ekiplerinin aile içi bir konuya müdahale etmek için binaya gittiği esnada meydana geldi. Zemin katta Seyit Can Budak (31) ve Yunus Emre Avcı (26) ile karşılaşan polis ekipleri, Budak’ın kendilerine ateşli silah doğrultarak ateş ettiğini belirtti.

Afyonkarahisar'da Feci Kaza: Otobüs Ve Kamyon Çarpıştı Afyonkarahisar'da Feci Kaza: Otobüs Ve Kamyon Çarpıştı

Polis ekipleri, kademeli güç kullanarak Seyit Can Budak ve Yunus Emre Avcı'yı etkisiz hale getirip suç aletiyle birlikte gözaltına aldı. Şüpheliler, 73433 numaralı polis aracına bindirildikleri sırada arka camına zarar vererek kamu malına da zarar verdiler.

Olayda görev alan polis memurları Yaşar Polat ve Mehmet Erdoğan'ın, Şahinbey Devriye Ekipler Amirliği’nde görevli olduğu bildirildi. Şüpheli Seyit Can Budak’ın, Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi kapsamında uyuşturucu madde kullanımı, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan 33 ayrı suç kaydı bulunduğu, Yunus Emre Avcı’nın ise taksirle yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi suçlardan sabıkası olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma, Karataş Polis Merkezi tarafından sürdürülmektedir.

Kaynak: Gamze Nazmiye Özbunar