Çalışmalar sürüyor! Çalışmalar sürüyor!

İsrail'in Saldırıları ve Bölgesel Gelişmeler Ele Alınacak

Kabine görüşmesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bölgedeki savaşı yayma stratejisine karşı Türkiye'nin atacağı adımlar masaya yatırılacak. Gazze'de ateşkesin sürdürülmesi için uluslararası baskı ve iki devletli çözüme yönelik olası girişimler de görüşülecek. Türkiye'nin bu konuda uluslararası kamuoyunda nasıl bir rol üstleneceği tartışılacak.

Kadına Şiddetle Mücadelede Yeni Adımlar

Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise son dönemde artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu konuda bir sunum yapacak. Kadınların saklanması için atılacak adımlar ve Meclis'e sunulan yeni yasal düzenlemeler değerlendirilecek. Toplumsal düzeninin sağlanmasına yönelik açıklamalar da tartışılacak.

Ekonomi Gündemde: Enflasyon ve Alım Gücü

Toplantıda ekonomi de masadaki önemli başlıklardan biri olacak. Kabine, yüzde 40'lık enflasyon hedefinin tutturulmasına yönelik ek ödemeyi görüşecek. Özellikle emekliler ve dar gelirli birikimin gücünün arttırılması için yapılacak düzenlemeler ele alınacaktır. Ekonomik reformların sürekliliği ve enflasyonla mücadelede atılacak adımların detayları da toplantıda değerlendirilecek.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN