Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da bir otelde düzenlenen Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi İstanbul Yerel Paydaş Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, amaçlarının İstanbul başta olmak üzere 81 ilde kadın kooperatiflerini daha güçlü, sürdürülebilir ve etkili hale getirmek olduğunu söyledi.Kooperatiflerin kapısından içeri adımını atan her bir kadının yalnızca kendi hikayesini değil, başkalarının hikayelerini de omuzlarında taşıdığını belirten Göktaş, "Kadın kooperatifleri, bu yüzden çok önemlidir. Çünkü bir kadının emeği, bir başka kadının umudu olur; birinin tecrübesi, diğerinin rehberi olur. Ortak akılla yürütülen her çalışma, sadece kadınların değil, gelecek nesillerin de yolunu aydınlatır. Kadınların el ele vererek oluşturduğu bu güç, yalnızca bugünümüzü değil, yarınlarımızı da şekillendirir. Kadınların emekleriyle değer bulan yarınlarımız güzelleştiğinde, dünya değişir, toplum güçlenir" diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMI ARTIYOR

Sürdürülebilir balıkçılık için denetimler devam ediyor! Sürdürülebilir balıkçılık için denetimler devam ediyor!

Bakan Göktaş, 23 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadın girişimciliğini destekleyen ve kadın istihdamını artıran pek çok çalışmaya imza attıklarını kaydederek, "Hayata geçirdiğimiz her bir politikayla kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmayı, onların iş dünyasında daha aktif ve lider roller üstlenmelerini sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacak 12. Kalkınma Planı'nda kadın kooperatifçiliğine özel bir önem verdik." ifadelerini kullandı.Bakan Göktaş, "2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1'e, kadın istihdam oranını ise yüzde 36'ya yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

7871Fe31 C068 458F A8F7 Ee3F17132F35

BU KANUN BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Bakan Göktaş, toplantı çıkışında gazetecilerin, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin sorularını yanıtladı.Kadına yönelik şiddeti insanlık onuruna yapılan en ağır saldırılardan biri olarak nitelendiren Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik çalışmaları "sıfır tolerans ilkesi" çerçevesinde sürdürdüklerini vurguladı.Göktaş, "Küresel bir mesele olarak karşımıza çıkan kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik cinayetlerle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.Bu konudaki mücadeleyi tüm paydaşlarla birlikte yaptıklarını, görüşmeleri titizlikle sürdürdüklerini bildiren Göktaş, şöyle devam etti:"Dün kadın odaklı çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda istişarelerde bulunduk. Yurt genelindeki ŞÖNİM müdürleri ile de video konferans toplantısı yaptık. Biz, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u uygulamakta sonuna kadar kararlıyız. Bu kanun bizim için çok kıymetli. Bugüne kadar kadına yönelik şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük ve biz sıfır tolerans ilkesiyle bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konudaki mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz."Bakan Göktaş ardından koruma altındaki kız çocuklarının meslek sahibi olmaları ve topluma kazandırılmaları amacıyla Kasımpaşa Oya Kayacık Çocuk Evleri Sitesi'nde kurulan Gastronomi Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA