Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti milletvekilleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ile istişare toplantısında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şimşek, kuyumcuların asgari ücretten bile düşük gelir beyanında bulunduğunu, fırıncıların vergi kaçakçılığında birinci sırada olduğunu açıkladı.Toplantıda en çok vergi kaçıran sektörün fırıncılar olduğunu vurgulayan Şimşek, "En çok vergi kaçağının olduğu hiç verginin gelmediği yerler de fırıncılar. Fırıncılar, günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmiyorlar. Sabahtan akşama kadar ekmek satıyorlar ama vergisini vermiyorlar." ifadelerini kullandı. Şimşek, ispat yükümlülüğünü devletten alarak vatandaşa yükleyeceklerini söyledi. Bakan Şimşek, bir vatandaşın büyükşehirlerden birinde 32 daire aldığını ancak vergi kaydının dahi olmadığını söyledi. Bu kişinin hayatında hiç beyanname vermediğini belirtti.

Afyon’da dolandırıcılık suçundan aranan şahsı polis yakaladı! Afyon’da dolandırıcılık suçundan aranan şahsı polis yakaladı!

Yıl içinde 65 milyon liralık lüks araca sahip vatandaş olduğunu söyleyen Şimşek, "Çağırıyoruz, ‘izah et’ diyoruz ama izahları yok. ‘Bu parayı kazandığınızı kanıtla’ diyoruz kanıtlayamıyor. Çapraz denetim yapmadığımız müddetçe istediğimiz modeli uygulayamayız." dedi.

Kaynak: BÜLTEN