AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, şehrin dünya genelinde markalaşma süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde markalaşma çalışmalarının ilk adımlarının atıldığını duyurdu.

Afyonkarahisar'ın Gastronomi Vurgusu

Arslan, Afyonkarahisar'ın zengin mutfağına dikkat çekerek, şehirdeki lokanta ve kafe gibi işletmelere özel bir logo uygulamasının başlatılacağını belirtti. Bu logo sayesinde, yerli ve yabancıların şehirde adım attıkları yerde Afyonkarahisar'ın gastronomik zenginliğini keşfetmelerinin kolaylaşacağını ifade etti. Özellikle kaymak, sucuk, lokum ve haşhaş gibi ünlü lezzetlerin bu uygulama ile daha da ön plana çıkarılacağı vurgulandı.

UNESCO ve EHTTA Üyeliği ile Kültürel Kimlik

Afyonkarahisar'ın UNESCO'nun "Gastronomi Şehri", "Öğrenen Şehirler Ağı" ve "Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA)" üyelikleri ile küresel platformda kendinizi yer bulacağını yazan Arslan, bu adımların şehre uluslararası alanda tanıtım ve ekonomik katkılarını sağlayacağını belirtti. EHTTA ile değişen termal turizm potansiyelinin daha fazla değerlendirileceğine dair sözlerine söz verdi.

Afyonkarahisar İçin Yeni Yol Haritası

Arslan, yerel değerleri birleştiren güçlü bir marka oluşturmanın düzenli hedef olduğunu belirterek, ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde bir yol haritasının belirlendiğini söyledi. Markalaşma sürecinin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın sağlanacağını ifade eden Arslan, bu ürünün Afyonkarahisar'ı ulusal ve uluslararası arenada sağlıklı bir şekilde taşıyacağını dile getirdi.

Psikoloji Sağlam Olacak Psikoloji Sağlam Olacak

Afyonkarahisar'ın marka şehir olma yolculuğu, yerel lezzetleri ve kültürel zenginlikleriyle hem turizme hem de şehir ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN