Türkiye'den hac yolculuğu için yola çıkan ilk kafile, 9 Mayıs'ta kutsal topraklara ulaştı. Geçen günlerde son kafilenin de Mekke'ye varmasıyla, Medine'deki hacı adayları da Mekke'ye taşındı ve Arafat ziyaretine hazırlıklar tamamlandı.

Thumbs B C 9C025F6Fda9428A8D0A56049Ab450Fbf

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

84 Binden Fazla Türk Hacı Adayı

Bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara gelen 84 binden fazla Türk vatandaşının yüzde 53'ü kadınlardan, yüzde 47'si ise erkeklerden oluşuyor. Hacı adaylarının yaş ortalaması ise 60 olarak kaydedildi.

Hacı Adayları Arasında 17 Kayıp

2024 yılı hac organizasyonunda, hayatını kaybeden hacı adaylarının sayısı 17'ye yükseldi. Vefat edenlerin çoğunun ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı rahatsızlıklar bulunuyor.

Sağlık Hizmetlerinde Yoğunluk

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac organizasyonunda kutsal topraklarda sağlık hizmetleri sundu. Bu kapsamda 56 binden fazla muayene gerçekleştirildi. Hacı adaylarının büyük kısmı, Diyanet Mekke Hastanesi'nde muayene edildi.

500'den fazla sağlık personelinin görev yaptığı hastane, C tipi, birinci ve ikinci basamak düzeyinde hizmet veriyor. 100 yatak kapasitesine sahip hastanede, 20 branştaki poliklinikler, acil servis, görüntüleme merkezi ve diş merkezi bulunuyor. Bu yıl ilk kez çocuk polikliniği de açıldı.

Kaynak: AA