AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU! AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU!

Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, 81 ilde onaylı kesimhanelerin rutin resmi kontrollerinin yanında 20 Mayıs itibarıyla ilave denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Thumbs B C 898050C5C70Dbdf54B73847F73460Cae

"3 Kesimhanenin Onayı İptal Edildi"

Yumaklı, ülke genelinde denetlenen 532 kesimhaneden 3'ünün onayının iptal edilerek faaliyetlerinin sonlandırıldığını bildirdi.

"Hijyen Gerekliliklerine Uymayan Kesimhaneler Geçici Olarak Kapatıldı"

Yumaklı, denetimler sonucunda 529 kesimhaneden 6'sının faaliyetinin, hijyen gereklilikleri sağlanıncaya kadar geçici olarak askıya alındığını ve 49 kesimhaneye eksikliklerini gidermesi için süre verildiğini açıkladı. Ayrıca 6 kesimhaneye idari para cezası uygulandı.

"Güvenilir Gıda İçin Alo 174 Gıda Hattı"

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Yumaklı, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaları gerektiğini belirtti.

"Kurban İbadetinde Hayvan Haklarına Dikkat"

Yumaklı, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara seslenerek, hayvanlara eziyet edilmemesi ve kurbanların ilgili kurumların belirlediği yerlerde kesilmesi gerektiğini hatırlattı. Kesim işlemlerini gerçekleştirecek kişilerin ehliyetli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yumaklı, "Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum" dedi.

Kaynak: AA