KOCAELİ’DE GEZİLEBİLECEK YERLER

1. Maşukiye

1. MAŞUKİYE

2 kişinin yaralandığı kazada sürücülerden biri firar etti! 2 kişinin yaralandığı kazada sürücülerden biri firar etti!

İstanbul’a yaklaşık 120 km, İzmit’e 20 km ve Bursa’ya 150 km mesafede olan Maşukiye, doğaseverler ve hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için ideal bir yer. Maşukiye’ye doğru yol alırken bile seyahatine eşlik edecek ağaçları görünce huzuru hissetmeye başlayacaksın. Maşukiye’ye girişte ziyaretçileri Maşukiye Şelalesi karşılıyor. Suyun akış güzergahını yukarı doğru takip edip, bu tatlı şelalenin kaynağına ulaşabilirsin. Şelalenin sağında ve solunda bulunan kafe ve restoranlarda soluklanabilir, bu bölge için ikonikleşmiş lezzetlerden alabalık ile güzel bir ziyafet çekebilirsin. Maşukiye’de gezebileceğin diğer rotalar hakkında detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsin.

2. Ormanyaciccc

2. ORMANYA

Çizgi film dünyasında tatlı bir gezintiye çıkmaya ne dersin? Bence harika olur. Sana her şeyiyle farklı bir evrende tura çıkmış gibi hissettirecek Ormanya’da gezebileceğin farklı farklı rotalar var. Ormanya’ya girdiğinde öncelikle sol tarafta hediyelik eşya satan Ormanya mağazası bulunuyor. Devam ettiğin zaman sağ tarafta oturup piknik yapabileceğin mesire alanlarını göreceksin. Tam sağında, Ormanya’da tüm gezilecek yerleri görebileceğin büyük bir harita ve karşında bu yerlerin yönlerini gösteren tabelalar bulunuyor. Ormanya Hobbit evleri ile ünlenmiş bir yer. Hobbit evleri için rotanı sağ tarafa kırıp, bu masalsı atmosferi keşfetmeye başlayabilirsin.

ORMANYA

Yol üzerinde minicik ve renkli kuş evlerini görmek için ağaçların tepelerine doğru göz gezdirebilirsin. Ayrıca bu seyahatini, şehre özel hazırlanan mobil uyulama üzerinden ücretsiz kiralayacağın akıllı bisikletler ile daha da eğlenceli hale getirebilirsin. Ormanya’da keşfedebileceği diğer yerler ise şöyle: Kamp alanı, mesire alanı, farklı ağaç türleriyle ve bilgilendirici tabelalarla süslenmiş botanik yol, yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi, çocuk hayvan çiftliği, yaban yaşam alanı, sergi salonu, ormanköy, böcek oteli, kuş gözlem alanı, orman kütüphanesi, doğayı duyabileceğin ormanın sesleri adlı bölge, doğa okulu, sportif olta balıkçılığı alanı ve tarım alanı. Bu arada Ormanya pazartesi günleri kapalı. Diğer tüm günlerde ise saat 09.00 ile 17.00 arası ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsin.

3. Ters Ev

3. TERS EV

Ormanya’dan çıkıp gidebileceğin ilginç bir yer var, Ters Ev… Girişi ücretli olan Ters Ev, Ormanya’dan çıkıp 2-3 dakikada gidebileceğin bir rota. Burası ise saat 10.00 ile 19.00 arasında ziyarete açık. Peki nasıl bir yer? Bir ev düşün. Şimdi o evi tepe taklak yapıp tam tersine çevir. Evet… Şimdi gezintiye başlayabilirsin. 2 katını da gezebileceğin Ters Ev’de yer çekimine karşı koyup bu eğlenceli anları kayda alarak ölümsüzleştirebilirsin. Emin ol bu fotoğraflara daha sonra baktığında en az deneyimlerken eğlendiğin kadar çok eğleneceksin.

25-8

4. CAM TERAS

Bu rotamız adrenalin seviyeni biraz yükseltebilir. Kartepe’nin muhteşem atmosferini soluyup Sapanca Gölü manzarası eşliğinde arkana devasa karlı dağları alarak cam terasta yürüyebilirsin. 185 metre yüksekliğindeki cam tabanlı seyir terasına giriş ücretli… Alanda ücretli şekilde drone çekimi yaptırıp bu heyecanlı anları kayda aldırabilirsin. ‘’Bu heyecan bana yetmez’’ dersen, salıncağa binip adrenalin dozunu biraz daha arttırabilirsin. Ayrıca terasta VR standı ve çıkışta orman yolunu gezebileceğin ATV turları da bulunuyor.

5. GÖKYÜZÜ ELİ

Cam terastan araçla 5 dakikalık uzaklıkta bulunan gökyüzüne doğru uzanan devasa eli görebilir, merdivenlerini tırmanarak cam terastaki adrenalin seviyeni koruyabilirsin.

 6. Sapanca Gölü

6. SAPANCA GÖLÜ

Kocaeli ile Sakarya illeri arasında yer alan, doğal güzellikleri ve huzur veren atmosferiyle ünlü Sapanca Gölü, Kocaeli’ye yarım saat uzaklıkta yer alıyor. Göl çevresinde piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, restoranlar ve konaklama tesisleri bulunuyor. Gölde tekne turu yaparak gölün güzelliklerini keşfedebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsin.

6. Sapanca Gölü Dddddddd

Ayrıca, göl çevresindeki köyleri ziyaret ederek yöresel yaşamı ve kültürü tanıyabilirsin. İstanbul’a yakınlığı ve doğal güzellikleriyle hafta sonu kaçamakları için ideal bir destinasyon olan Sapanca Gölü’nde keyifli anlar seni bekliyor!

7. GAYRET GEMİ MÜZESİ

Türk deniz tarihini ve denizcilik alanında kullanılan nesneleri, tarihi eserleri keşfetmek istersen Gayret Gemi Müzesi’ni ziyaret edebilirsin. İzmit’te bulunan bu müzeye pazartesi günleri hariç 11.00 – 19.00 saatleri arasında gidebilir; hemen yanında bulunan, sualtındaki 20 yıllık görevinin ardından ziyarete açılmış olan Hızır Reis Denizaltı Müzesi’ni de görebilirsin.

8. Kerpe Kartal Kayaları

8. KERPE KARTAL KAYALARI

Daha çok yazın tercih edilen Kerpe Kartal Kayaları, dalgalar ve rüzgarın etkisiyle oluşan, mükemmel manzaralar sunan bir falez. Özellikle yaz ve sonbahar aylarında bu huzur verici atmosferi tatmalısın. Kıyılarında yüzebileceğin gibi sörf yapıp şnorkelle dalış da yapabilirsin.

9. KUZUYAYLA TABİAT PARKI

İstanbul’a yakın, yemyeşil manzaralara açılan ve duyacağın tek sesin kuş cıvıltıları olacağı bir yer var desem? Kartepe’de sakin anlar geçirmek, temiz havanın tadını çıkarmak istersen Kuzuyayla Tabiat Parkı’nı tercih edebilirsin. Bu bölgeye hafta sonu kamp yapmak için gelenlerin sayısı oldukça fazla. Kamp çadırını ve malzemelerini alıp bu tabiat parkında huzur dolu anlar yaşayabilirsin.

10. SEKA PARK

Seka Park, İzmit’e bağlı harika manzaralara ev sahipliği yapan ve en çok tercih edilen doğal alanlardan biri. Bahar aylarında rengarenk görüntülerle misafirlerini karşılayan Seka Park’ta uzunca bir yürüyüş yolu, 2 adet basket, 2 adet tenis, 1 adet futbol sahasından oluşan spor kompleksi, 1 adet mini golf alanı, 3 adet mini basketbol sahası, kaykay pisti, kondisyon alanı, çocuk oyun alanları, atlı karınca ve bisiklet yolu bulunuyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN