Toplantının öncelikli gündem maddelerinden biri, 2 PKK'lı teröristin TUSAŞ'a düzenlediği saldırıya ilişkin soruşturmada gelinen son durum olacak. Terör saldırısının ardından başlatılan sınır ötesi operasyonlar ve TSK’nın yürüttüğü terörle mücadele faaliyetleri detaylı şekilde değerlendirilecek.

PKK/YPG’YE KARŞI SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR

Kabine Toplantısı’nda, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar masaya yatırılacak. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) SİHA’larla terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar da istihbarat verileri eşliğinde değerlendirilecek. Olası yeni hava harekatları da toplantının önemli gündem başlıklarından biri olarak öne çıkıyor.

ORTA DOĞU’DA ARTAN TANSİYON VE TÜRKİYE’YE ETKİLERİ

Kabine’nin diğer bir önemli gündem maddesi ise Orta Doğu’daki gerginlik. İsrail’in bölgedeki saldırgan tavrı, İran-İsrail ve İsrail-Lübnan hattında artan tansiyon gibi bölgesel krizler kapsamlı şekilde ele alınacak. Bölgesel krizlerin Türkiye’ye olası etkileri de değerlendirilerek, bu doğrultuda alınacak önlemler görüşülecek.

“Kolay Kurmadık, Kolay Kolay Yıkılmaz” “Kolay Kurmadık, Kolay Kolay Yıkılmaz”

EKONOMİ VE ORTA VADELİ PROGRAMIN GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise 5 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Program’ın güncel durumu olacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi hedefi doğrultusunda yol haritası tartışılacak, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularına dair gelişmeler ele alınacak.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ