Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine maddi yardım sağlanmaya devam ediliyor. Bakanlık, 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlara TC kimlik kartını ibraz etmeleri halinde ‘Aşevi’ yardımı sağlanacağını duyurdu. Bu yardım özellikle yemek yapamayan yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlara yöneliktir.

Kimlik Kartiyla Gelen Yasadi 1 Gun Degil Tam 1 Yil Ucretsiz Olacak 640X331

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı! Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı!

Kimler faydalanacak?

Aşevlerinden 3294 sayılı Kanun çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi olarak sınıflandırılan vatandaşlar faydalanabilmektedir. Bu kapsamda evde yemek pişirme imkanı olmayan yaşlı, engelli vatandaşlar ve hasta kişiler (gerekli yemek pişirme ekipmanına sahip olmayanlar, evsizler vb.) söz konusu hizmetten faydalanabilmektedir.

BARINMA – GIDA Aşevleri

Kimlik kartıyla gelen yaşadı! 1 gün değil tam 1 yıl ücretsiz olacak!
 

Bakanlık tarafından hazırlanan yazıda; 3294 Sayılı Kanun ve Sosyal Yardım Hizmetleri çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu kararıyla, yardıma muhtaç olduğu tespit edilen kişilere 3294 sayılı Kanun çerçevesinde aşevi hizmeti verileceği belirtiliyor. Bu Kanun, sosyal yardım yardımlarının düzenlenmesine ilişkin temel yasal çerçeveyi oluşturmaktadır.

Hizmetten Yararlanma Şartları

Aşevlerinden yararlanacak kişilerin evde yemek yapamayacak durumda olan yaşlı, engelli ve hasta kişiler olması gerektiği vurgulandı. Gerekli pişirme ekipmanına sahip olmayan veya evsiz olan kişiler de bu hizmetten faydalanabilmektedir.

18 Yaş Üstü Ailelere Aşevi Hizmeti

Belgede 18 yaş ve üzeri ailelerin (aşevlerinin hizmet verdiği ilçelerde) bu hizmetten yararlanabileceği belirtiliyor. Bu durum aşevlerinin sadece bireysel düzeyde değil aile düzeyinde de destek sağladığını göstermektedir. Kimlik doğrulama belgeleri ve başvuru süreci

Aşevi hizmetinden yararlanmak için kimliğinizi göstermeniz gerekeceğini lütfen unutmayın. Bunun için hizmetten yararlananların kimliklerinin doğrulanması ve yasal prosedürlere uyulması gerekmektedir.

Son olarak aşevinde her gün sıcak yemek verildiği belirtildi. Bu, ihtiyaç sahibi insanları düzenli sağlıklı yemeklerle desteklemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN