Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Uluslararası Mühendislik Kulübü (IEE), öğrencilerin kariyerlerine ışık tutmak amacıyla Kariyer Günleri çerçevesinde bir konferans düzenledi.

A K Ü S E M İ N E R

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kulüp ve Toplulukların Önemi

Konferansın açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, öğrencilere kulüp ve topluluklara katılmanın önemini vurguladı. Erol, öğrencilere seslenerek, "Dersleriniz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar çok çalışırsanız çalışın, lütfen bir kulübe üye olun, bir aktivitede bir toplulukta görev alın. Bu, ileride tecrübe ile sabittir." dedi.

Erol, mühendislerin ülke ekonomisine katkı sunma görevine de değinerek, öğrencilere öğrendikleri bilgileri paylaşmaları çağrısında bulundu.

A K Ü S E M İ N E R T

Severek ve Ahlaklı Olarak İş Yapın

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ise kariyer günlerinin ilk adımlarının önemine dikkat çekti. Oğuz, "İlk adımlar, merdivenlerin basamakları gibidir. Değerli mühendislerin ve iş adamlarının deneyimlerini doğrudan dinlemek, öğrencilere büyük değer katacaktır." şeklinde konuştu.

Oğuz, öğrencilere iş hayatları boyunca bilgi ve deneyimlerini kullanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iş yaparken insanî ve ahlaki değerlere önem vermeleri gerektiğini belirtti.

O iddia gerçek değil ! O iddia gerçek değil !

Açılış konuşmalarının ardından, program Hidroan Fabrika ve İnsan Kaynakları Müdürü Neşet Dağdelen ile Askeri Araçlar Üretim Kalite Yöneticisi Sefa Kazancı'nın sunumlarıyla son buldu.

Kaynak: FATMA SEDA CAN