Başkan Yavaş, yaptığı açıklamada, "Afyonkarahisar’ın tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, üretimi artırmak ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunları çözmek için bir dizi önlem aldık ve almaya devam ediyoruz. Çiftçilerimize gerekli destekleri sağlayarak maliyet yükünü hafifletmek ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Gübre, tohum, mazot ve ilaç gibi temel girdilerde doğrudan destek sağlayarak tarımsal destekleri en üst seviyeye çıkarıyoruz" dedi.

Gelecek İçin Gıda: Afyonkarahisar’da Dünya Gıda Günü Gelecek İçin Gıda: Afyonkarahisar’da Dünya Gıda Günü

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise, Mansur Yavaş’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Afyonkarahisar’da devam eden projeler ve gelecekteki planlar hakkında bilgi verdi. Köksal, "Kardeş şehir Ankara ile aramızdaki güçlü bağı sürdürerek, ortak projelerde iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Belediyeler arası tecrübe paylaşımı, her iki şehir için de önemli kazanımlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, ziyaret programı kapsamında ayrıca Afyonkarahisar Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN