Ancak ilginç olan kısım ise , kadınlardan dertlerini dinlemek için 200 TL, erkeklerden ise yalnızca 1 TL talep etmesi.

Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın! Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın!

Selçuk Yıldız, sanatını sergilediği tezgahına “Dert dinlenir” yazılı bir not asarak bu farklı uygulamayı başlattı. Kadınlardan daha yüksek bir ücret talep etmesinin sebebini ise şu sözlerle açıkladı: "Kadınların dertleri genellikle daha derin ve karmaşık oluyor, bu yüzden daha fazla zaman ve emek harcıyorum. Erkeklerse dertlerini daha hızlı ve basit şekilde açabiliyor." Yıldız, bu esprili uygulamanın birçok kişinin ilgisini çektiğini belirtti.

Yıldız, insanların tepkilerini ölçmek için böyle bir yazı astığını ifade ederek, “İlk başta sadece bir espriydi, ama insanların ilgisini çekti. Yoldan geçenler durup yazıyı okuyor, fotoğraf çekmek istiyor. Gerçekten dert dinliyor musunuz diye soranlar da oldu. Biz ücret talep etmiyoruz, ama gelip derdini anlatanlar da oldu. Kadınlar 200 TL, erkekler 1 TL dedik, birçok kişi bu farkın nedenini sordu. Kimileri esprili karşılıklar verdi, hatta kadınlar 'Biz başlarsak bitmez' gibi cevaplar bile aldık," dedi. Yıldız, gün içinde yaklaşık 100 kişinin fotoğraf çekmek istediğini de ekledi.

Tezgahı ilginç bulan vatandaşlardan Aleyna Bahar, “Kadınların derdi bitmez, bu ağabey benim favorim oldu. Bundan sonra derdim olunca gelip anlatacağım. Yerin kulağı vardır ama ağabey kimseye söylemez” dedi. Bahar, kadınlardan yüksek ücret alınmasının sebebini erkeklerin dertlerini dile getirmekte zorlanmalarına bağladı.

Cemil Kuzucu isimli bir başka vatandaş ise, “Yazı dikkatimi çekti. Erkekler genelde dertlerini dile getiremezler, bu yüzden dertlerini dinlemek zor olabilir. Ancak anlatmaya başlarlarsa erkeklerin de çok dertleri olabilir” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: İHA