ODAK YAZDI PAYLAŞIM KALKTI! ODAK YAZDI PAYLAŞIM KALKTI!

Afyonkarahisar’da İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’nin eğitim yılının hemen öncesinde ısrarla okul idarelerine “Kayıt ücreti ve aidat alınmayacak demesine rağmen ve bu konuda çok hassas olduğu bilinmesine rağmen bazı okul idarecilerinin bu talimatı kulak ardı ettikleri iddia edildi.

Kayıt ücretlerinin yanı sıra anaokulu kayıtlarında da baş gösterdiği ifade edilen sorunda iddiaya göre bir öğrenci velisinin fahiş aidat ücretleriyle de karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Anaokulu için beş yaşında ki çocuğunu Vediha Ahmet Kızılkaya Anaokulu’na kaydettirmek isteyen bir velilerden aylık olarak 700TL sene boyunca toplam 6 Bin 300 TL, Hoca Ahmetyesevi'de ise aylık bin TL bir yılda toplam 12 bin TL  ücret ödemelerini belirten belgelerin imzalatıldığı iddia edildi. İddianın en trajikomik kısmı ise okul yöneticilerinin birde kampanya yaparak, "Patron çıldırdı" misali peşin ödemelerde indirim yaparak kampanya yapmış oldukları iddiası oldu. 

Nenehatun Anaokulu ve Selçuklu İlkokulunda ise aidat ücretlerinin bin 200 TL  bandında seyrettiği bir başka iddia olarak ortaya atılırken kamuoyunun bu durumu “Kayıt Borsası” olarak nitelendirdikleri öğrenildi. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini hatırlatan veliler aidat durumunun sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığını ifade ederken her okulda farklı farklı rakamlar olmasının ise anlamsız olduğunu ifade ettiler.

Bu duruma maruz kalan velilerin konuyu Cimer üzerinden şikayet edecekleri öğrenilirken iddianın odak noktasında ki okullarla alakalı soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı da merak konusu oldu.

İDDİALARA AÇIKLIK İL MİLLİ EĞİTİMDEN GELDİ

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, konuya ilişkin olarak okul öncesi anasınıflarında eğitimin Milli Eğitim mevzuatının 67. Maddesinde belirtildiği üzere tamamen ücretsiz olduğu, istenilen ücretin çocukların yemek giderleri ile alakalı olduğunu belirtti.

Kayıt için herhangidir ücret alınmadığını ifade eden Müdür Sünnetçi, aidat konusunun ücretsiz eğitimle alakalı bir durum olmadığını açıkladı. 

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL