İstanbul’un gözde mekanlarından Büyükada, Caddebostan, Florya Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) öncülüğünde 15 Haziran itibarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Plajlarda, giysi değiştirme kabinleri, duş alanları, şemsiye ve şezlong gibi imkanlarla donatılarak, günübirlik tatilcilerin ihtiyaçları düşünülmüş olacak. Ayrıca, BELTUR kafeleri lezzetli yiyecek ve içecek seçenekleriyle misafirlerin hizmetinde olacak.

 Istanbullular Derin Bir Oh Cekecek Sadece 30 T L Odeyecekler 640X331

GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024 yılı için Kadıköy Caddebostan 1 ve Bakırköy Güneş Plajlarının giriş ücretleri; yetişkinler için 60 TL, öğrenciler için ise 30 TL olarak açıklandı. Bu plajlar, kapalı turnike sistemi, tuvalet, duş, soyunma kabinleri, kafe, spor alanları, şezlong ve şemsiye gibi tam kapsamlı hizmetlerle donatılmış durumda ve ziyaretçilere sunuluyor.

Caddebostan 2-3 ve Küçükçekmece Menekşe Plajları’nda, Kadıköy bölgesinde, Boğaziçi A.Ş. tarafından sunulan ücretli açık duşlar ve tuvaletler bulunmaktadır. BELTUR ise bu alanlarda şemsiye ve şezlong kiralama hizmetleri sağlamaktadır. 2024 yılında kısmi hizmet modeline göre işletilen bu plajların giriş ücreti 30 TL olarak belirlenmiştir.

Istanbullular Derin Bir Oh Cekecek Sadece 30 Tl Odeyecekler

Öte yandan, Çatalca’nın Yalıköy 1-2, Arnavutköy’ün Yeniköy, Sarıyer’in Kısırkaya, Silivri’nin Semizkum, Kumluk ve Selimpaşa, Büyükçekmece’nin Albatros ve Avcılar’ın Denizköşkler plajları, ücretsiz giriş imkanı sunan ve temel ihtiyaçları karşılayan duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetleri sadece 2 TL karşılığında Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından sağlanan bir modelle yönetilmektedir.

İstanbul’un yoğunluğundan sıyrılıp huzur bulmak isteyenler için BELTUR Büyükada Plajı, şehir hayatından kaçış noktası olarak hizmet veriyor. Kristal berraklığında deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bu plajda, şezlong ve şemsiye gibi temel olanaklar mevcut. İki BELTUR Mini konsepti, lezzetli yemek ve içecek seçenekleriyle plaj ziyaretçilerini ağırlıyor. Ayrıca, Büyükada Tabiat Parkı’ndaki BELTUR tesisinde restoran ve kafe hizmetleri de sunuluyor.

 Istanbullular Derin Bir Oh Cekecek Sadece 30 Tl Odeyecekler 45574

KOLAY ERİŞİM İÇİN TOPLU TAŞIMA

İBB’nin yönetimindeki plajlara toplu taşıma araçlarıyla ulaşım oldukça kolay. Caddebostan plajlarına metro ve Marmaray, Florya Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajlarına ise Marmaray ile ulaşabilirsiniz. 

BELTUR Büyükada Plajı’na ise Bostancı ve Kartal’dan kalkan teknelerle erişim sağlanmakta. Plaj, Büyükada merkezine yürüme mesafesinde olup, BA-4 Maden İETT elektrikli araçları veya ada taksileri ile de gidilebilir.

ENGELLİ DOSTU PLAJLAR

Kadıköy Caddebostan 1-2-3 ve Avrupa Yakası’ndaki Bakırköy Güneş Motel ile Küçükçekmece Menekşe Plajları, engelli bireylerin rahatça kullanabilmesi için özel olarak düzenlenmiştir. Bu plajlar, engelli dostu ulaşım yolları, soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletlerle donatılmıştır.

CANKURTARANLAR HER ZAMAN GÖREV BAŞINDA

İBB, her yıl olduğu gibi bu yıl da 51 plajda 09.30-19.00 saatleri arasında cankurtaran hizmeti sunmaya devam ediyor. 662 cankurtaran, 50 Jet-Ski, 4 Kurtarma Botu, 2 Dron, 19 ATV ve 244 Gözetleme Kulesi ile plajlarda güvenliği sağlıyor. 2005 – 2024 yılları arasında, cankurtaranlar tarafından 72.996 kişi boğulma tehlikesinden kurtarıldı.

GÜVENLİK İÇİN BİLGİLENDİRME TABELALARI

Tüm plajlarda, plaj kuralları ve tehlikeler hakkında bilgilendirme tabelaları bulunuyor. Güvenli deniz bölgeleri, emniyet bariyerleri ile çevrili ve işaretlenmiş durumda.

EĞİTMENLERLE SPOR ETKİNLİKLERİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul’un işbirliğiyle 11 plajda çeşitli spor etkinlikleri düzenleniyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü, her plajda iki eğitmen eşliğinde futbol, badminton ve daha pek çok spor aktivitesi gerçekleştiriliyor.

PLAJLARDA SUNULAN SPOR AKTİVİTELERİ

• Futbol ve Ayak Tenisi

• Koordinasyon Parkuru

• Badminton

• Survivor Parkuru

• Bocce

• Plaj Voleybolu

• Plaj Futbolu

• Plaj Tenisi

Bu aktiviteler, plaj ziyaretçilerine eğlenceli ve hareketli bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

 

Kaynak: GAMZE KOÇAK