Gaziler Günü'nde Anma Mesajı: Gazilerimiz Tarihi Bir Miras Olarak Yaşamaktadır! Gaziler Günü'nde Anma Mesajı: Gazilerimiz Tarihi Bir Miras Olarak Yaşamaktadır!


Basın toplantısında aileleri temsilen konuşan Daniel Lifshitz, hükümete esir takasına ilişkin müzakerelere hemen dönülmesi yönündeki çağrısını yineleyerek, gerekirse uluslararası kurumlara başvuracaklarını ve Savunma Bakanlığı önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti. Lifshitz, aileler olarak hükümetten kayıtsızlıkla karşılanmanın kabul edilemez olduğunu belirterek konunun aciliyetini dile getirdi.

Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, esir yakınlarıyla bir görüşmenin planlandığını ancak henüz net bir tarih verilmediğini açıkladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde halihazırda 137 İsrailli esir bulunduğunu açıklamasıyla beraber esirlerin ailelerinin kaygıları daha da artmış durumda.

Daha önce varılan esir takası mutabakatı kapsamında Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli ve İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. Son insani ateşkesin bitişi ile birlikte esirlerin aileleri, yakınlarının durumları hakkında bilgi alabilmek ve onların serbest bırakılması için Savaş Kabinesi ile acil bir görüşme yapılmasını talep ettiklerini bildirdiler.

Editör: Duygu Özger