Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

İlke Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar'a göre, bu konferans, düzenlenen oturumlar ve yerli yabancı akademisyenlerin katılımı ile uluslararası öneme sahip bir etkinlik olacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile birlikte yürütülen bir proje kapsamında, 2018'den 2023'e 11 ciltlik bir kitap serisi çıkarıldığını anımsatan Sunar, bu kitapların dünya çapında tanınmış akademisyenlerin katkılarıyla oluşturulduğunu ve projenin başarısının kendilerini bir konferans düzenleme yoluna yönlendirdiğini belirtti.

Konferansta konuşmacı olarak katılacak yazarlar arasında kitap serisine katkıda bulunan 24 yazarın yer alacağını belirten Sunar, konferansın, dünyanın farklı bölgelerinden gelecek olan akademisyenleri bir araya getireceğini vurguladı. Türkiye'de bu kadar üst düzey bir konferansın uzun süredir düzenlenmediğine dikkat çeken Sunar, konferansa yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

"Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Konferansı"nın, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslüman toplumlarda ciddi bir düşünce üretimini öne çıkaracağını belirten Sunar, demokratikleşme, insan hakları ve diğer konuların özel oturumlarda ele alınacağını aktardı. Ayrıca, konferansta geçmişi değil, günümüz ve gelecekle ilgili konuların ele alınacağını belirtti.

YTB ve Platform Dergisi'nin düzenleyeceği konferansın, çağdaş meseleleri ele alarak, çağdaş Müslüman düşüncesini derinleştirmeyi hedeflediğini ifade eden Sunar, "Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Projesi"nin 11 ciltlik kitap serisinin de konferansta inceleneceğini dile getirdi.

Projenin dört kitabı 2020'de yayımlanırken, son üç kitap 2023'te basıldı. Toplamda 11 kitaplık bu seri, dünyanın farklı bölgelerindeki çağdaş Müslüman düşüncenin ve toplumların meselelerini incelemektedir. AA

Editör: Cemile Kaytan