TOKİ'den müjde:  Yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! TOKİ'den müjde: Yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!

Yener T.'nin "TOKİ'den kurasız ev" iddiasıyla annesi de dahil olmak üzere 33 kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor. Toplanan para miktarının 10 bin ile 170 bin lira arasında değiştiği ve bu durumun nitelikli dolandırıcılık suçu oluşturduğu belirtildi. Kendisi hakkında 96 yıldan 320 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 Mayıs'ta tutuklanan Yener T. hakkında bir iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Yener T.'nin çevresindekileri etkilemek amacıyla Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine TOKİ tarafından yapılan apartmanlardan kura işlemine gerek kalmadan el altından daire verileceği iddiasında bulunduğuna yer verildi.

Yener T.'nin, yaşadığı TOKİ konutunun da kendisine kurumla bağlantıda olan çalışanlar tarafından verildiğini aktardığı ve bu durumun dolandırıcılık eyleminin bir parçası olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, Yener T.'nin daire teslimlerinin 2-3 yılda bir yapıldığını iddia ederek, bu durumu bilen ve kendisine güvenen 33 kişiden elden ya da banka havalesi yoluyla toplamda haksız bir kazanç sağladığı belirtildi.

Editör: Duygu Özger