Doğal tarihi alanlar arasında gösterilen ve koruma altında olması gereken tabiat parkı ve mesire alanı problemi kuruyan baraj sorunu ile birleşince ortaya yürek acıtan bir tablo çıktı.

Bolvadin Kemerkaya arasında bulunan ve tarihi doğal güzelliğiyle bir dönem adı turizm dergilerine kapak olan Yedi Kapı Tabiat Parkının son hali yetkililerin ilgisizliğini gözler önüne serdi.

Müdür Sünnetçi Eğitim İçin Ne Dedi: Sıkıntı Var mı, Yok mu? Müdür Sünnetçi Eğitim İçin Ne Dedi: Sıkıntı Var mı, Yok mu?

Tarihi yerleşke ve kilisenin bulunduğu Yedi Kapı çöp içinde kaldı. Kemerkaya ve çevresinden pek çok vatandaşın Kemerkaya Muhtarı Ali Kaplan'a durumu bildirmesine rağmen muhtarın harekete geçmediği iddia edildi.

Mesire alanı olarak da kullanılan Yedi Kapıda vatandaşların oturması için kullanılan kamelyaların kendini bilmez kişilerce sökülerek mangal odunu olarak kullanıldığı belirtilen bölgenin uzunca bir süredir kaderine terk edildiği görüldü. Yedi Kapı Tabiat Parkı’nın bu görüntüsünden rahatsız olan bölge halkının bir an önce yetkilileri göreve çağırdığı öğrenildi.

Turistleri bilgilendiren isim tabelalarının yerinden söküldüğü söz konusu tabiat parkı ve şikayetleri üst mercilere iletmediği iddia edilen Muhtar Muhtar Ali Kaplan için nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu.

 

Milyonlar göz göre göre kurudu!

Tabiat parkı sorununun yanında bölgeye katkı sağlaması için yapılan Kemerkaya Barajının tamamen kuruduğunu gösteren fotoğraflar ise harcanan milyonların kuruyup gittiğini gözler önüne serdi.  Eski Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu tarafından 21 Kasım 2023 tarihinde vermiş olduğu bir demeçte  Eroğlu, “Buraya baraj yapılamaz deniliyordu. Biz geldik ve buraya iki tane baraj yaptık. Yapacağımız baraj ile çiftçilerimizin cebine her yıl 3 milyona yakın para girecek. Aynı zamanda burada balıkçılıkta yapılacak" demişti.  Ancak günümüzde  milyonlar harcanan projenin barajdan ziyade çölü anımsattığı kaydedilirken bölge halkının kuruyan baraj nedeniyle büyük ekonomik kayıp içerisinde oldukları belirtildi. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER