İtfaiye erleri, yangın söndürme, deprem, sel ve trafik kazaları gibi birçok tehlikeli olaya müdahale etmekle birlikte, pek çok hayvan kurtarma vakasına da gidiyor. Bu görevler arasında apartman boşluğuna düşen kuşlar, duvar aralarına sıkışan kediler, kuyuya düşen köpekler ve evlere giren yılanlar gibi birçok olay yer alıyor.

A A 20240708 35087325 35087323 G E R E K S I Z I H B A R L A R I T F A I Y E N I N C A N D O S T L A R I K U R T A R M A S I N I E N G E L L I Y O R

Hayvan Kurtarma Vaka Örnekleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Dairesi Başkanlığının 9 Haziran'da yayımladığı verilere göre, bu yılın ilk 5 ayında kentte zor durumdaki 5 bin 965 hayvan başarıyla kurtarıldı. İtfaiye erleri, apartman boşluklarına düşen martı ve kargalar, çatılara çıkan kediler ve kuyuya düşen köpekler gibi birçok hayvanı kurtararak önemli bir görev üstleniyorlar.

Gereksiz İhbarların Zaman Kaybı

İtfaiye erleri, aldıkları hayvan kurtarma ihbarlarıyla anında harekete geçiyor. Ancak bu ihbarların birçoğu gereksiz yere yapılıyor. İtfaiye eri Furkan Sezgin, bu durumu şu sözlerle özetliyor: "Günlük ortalama 20 ihbar alıyoruz, bunların 10-12'si hayvan kurtarmayla ilgili. Ancak gittiğimizde sadece 1-2'si müdahale gerektiren olaylar oluyor."

Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti! Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti!

Gereksiz İhbarların Etkileri

Gereksiz ihbarlar, itfaiyenin zamanını boşa harcayarak acil durumlara müdahalede gecikmelere neden olabiliyor. Sezgin, bu durumun tehlikelerini şöyle açıklıyor: "Hayvanların mahsur kaldığı olaylarda, konu bizim alanımızda değilse o sırada can tehlikesi olan başka bir ihbar geldiğinde olay yerinden uzaklaştığımız için geç kalabiliyoruz. Bu da daha büyük can tehlikesine yol açıyor."

İtfaiyenin Çalışma Şartları ve Vatandaş Bilinci

İtfaiye erleri, mesailerinde birçok zorlu görev üstlenirken, vatandaşların gereksiz ihbarlardan kaçınması büyük önem taşıyor. Furkan Sezgin, "Biz veteriner hizmetleri değil itfaiyeciyiz." diyerek vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor.

Kaynak: AA