90 gün içinde başvuru yapmayan tapu hakkını kaybedecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAPU SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Tapular taşınmaz mülkiyeti ve hakları yasal şekilde belgelendirir. Bu belgeyle kişinin hakları ve yetkileri korunur. Taşınmaz tapular bir kişiye ait olabilir ya da birden fazla kişiye ait olabilir. Hisseli tapular taşınmaz mülkiyetinin birden fazla kişide paylaştırılarak her hissedara belli oranda hak tanınmasını belgeler. Hisseli tapularda eğer diğer hak sahiplerine bilgi verilmeden satış yapılırsa şufa hakkı kullanılır. Bu hakla birlikte diğer hak sahiplerine satın alma hakkı verilir. Ancak şufa hakkının kullanılması için belirlenen süreye dikkat edilmesi gerekir. 

CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan kendine güveniyorsa erken seçime hazırız! CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan kendine güveniyorsa erken seçime hazırız!

Eğer hisseli tapuda üçüncü kişiye satış yapılırsa diğer hak sahipleri satışı öğrendikten sonra 3 ay içinde ön alım talebiyle dava açma hakkı sunulur. Eğer kişi bu süre içinde dava açmazsa hakkını kaybeder. Hisseli tapularda satış işlemleri hak sahipleri arasında uyulması gereken kuralları belirler. Eğer hissedarlar anlaşmazlık yaşarsa ya da hak sahiplerinden birinin bile haberi olmadan satış yapılırsa basit adımlara dikkat edilmesi gerekir. Hisseli tapu satışı yapılacağı zaman diğer hak sahiplerinden yazılı feragatname alınması gerekir. Hissedar kişilerin hakları bu şekilde korunur. Eğer hak sahiplerinden habersiz satış yapılırsa diğer kişiler iki sene içinde ön alım talebiyle dava açabilir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü taşınmaz sahiplerinin haklarının korunabilmesi için 3 ay süre tanıyor. Bu sürede başvuru yapmayan hak sahipleri haklarını kaybediyor. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN