Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltileceğini hatırlatarak, emeklileri enflasyona karşı koruyacaklarını vurguladı.

"En İyisini Yapmaya Çalışıyoruz"

Erdoğan, "Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz." dedi. Ayrıca, "Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamudan yapılacak ödemelerde vergi borcu bulunmaması şartının kapsamı genişletildi Kamudan yapılacak ödemelerde vergi borcu bulunmaması şartının kapsamı genişletildi

Muhalefete Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşına yapılacak zammı yetersiz bulan muhalefet partilerine de sert tepki gösterdi. "Muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan 'asgari ücret 17 bin' diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz." şeklinde konuştu.

Emeklilik Sistemi Değişecek mi?

Erdoğan, emeklilik sisteminde değişiklik yapılacağı iddialarına ilişkin soruya ise, "Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız." yanıtını verdi. Bu açıklama, yeni dönemde emeklilik sistemi üzerinde önemli değişikliklerin yapılabileceği sinyalini verdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN