Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Bilal Öztürk, AK Parti'nin yeni atanan il başkanı ve aynı zamanda Afyon Baro Başkanı olan Turgay Şahin'in, görev süresi dolmasına rağmen Baro Başkanlığından ayrılmayacağı açıklamasına üzerine, ‘’Bir koltukta iki karpuz olmaz Turgay Bey’’ diyerek tepki göstermişti.

‘’BARONUN SİYASALLAŞMASI BEKLENEMEZ’’

Zafer Partisi İl Başkanı Öztürk’ün ardından Turgay Şahin’e bir tepki de CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan geldi. Kanunen bir engel olmasa da siyasetle Baro Başkanlığının ayrışması gerektiğini söyleyen Erhan, ‘’AK Parti il başkanı kaç gündür hala koltuğunu bırakmıyor. Tabi ki herkesin bir siyasi görüşü olabilir veya istediği bir partiye üye olabilir ancak il başkanı olduktan sonra baro başkanlığı görevini sürdürmesi baronun siyasallaşmasıdır. Her kurumun siyasallaştığı günümüz Türkiye’sinde baronun siyasallaşması beklenemez’’ dedi.

Mansur Yavaş, tasarruf tedbirleri için ne dedi? Mansur Yavaş, tasarruf tedbirleri için ne dedi?

Erhan, Şahin’e bu yeni aldığı görev sonrası 14 yıldır sürdürdüğü Baro Başkalığı görevinden seçime az bir zaman kaldığını öne sürerek istifa etmemesini etik bulmadığını dile getirerek kendisini istifa etmeye davet etti.

Kaynak: NURBANU SOY