Güne bu omletle başlarsanız uzun süre aç hissetmezsiniz, yumurtadan alacağınız uzun süreli tokluk ve enerji ise günü sağlıklı, tok ve rahat geçirmenize yardımcı olur. İşte omletinizi zenginleştirmek için hangi malzemeleri kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olacak bir kılavuz.

En klasik omlet tarifi ile başlayabiliriz. Bir beslenme uzmanına danışarak tarifteki yağın miktarını ve türünü değiştirerek diyet programınıza uyacak şekilde hızlı bir şekilde omlet hazırlayabilirsiniz.

Omlet Tarifi

Malzemeler:

4adetyumurta

1/2çay kaşığı tuz

1/2çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1yemek kaşığı tereyağı

1yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Omlet için 4 yumurtayı derin bir karıştırma kabına koyun.

1/2 çay kaşığı tuz ve karabiberi karıştırın. Bir çırpma teli kullanarak, kabarcıklar görünene kadar aşağıdan yukarıya doğru iyice karıştırın.

Tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve zeytinyağını ekleyin. Daha sonra yumurtalı karışımı tencereye dökün. Isıyı azaltın ve alt kısmı altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.

Omletin altı kızarmışsa ve üst kısmı biraz ıslaksa, tavayı eğerek ve omleti ikiye katlayarak pişirmeye devam edin. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Omleti soğumadan kahvaltıda servis edin.

Chia Tohumlu Peynirli Omlet Tarifi 

Malzemeler:

1yemek kaşığı chia tohumu

2 yemek kaşığı süt

TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu! TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu!

2 adet yumurta

1 kase dil peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Nasıl Yapılır?

Chia tohumlarını bir kaseye koyun, sütü ekleyin ve karıştırın. Jel kıvamına gelinceye kadar 10 dakika bekleyin. Yumurtaları ekleyip çırpın.

Peyniri rendeleyin, baharatları ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlanmış tavaya dökün. Önünü ve arkasını güzelce pişirin. Kahvaltılıkların yanında afiyetle yiyin.

Beyaz Omlet Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta beyazı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çimdik tuz

1 tutam maydanoz (isteğe göre)

Nasıl Yapılır?

Yumurta aklarını tuzla çırpın. Tereyağını bir tavada eritip yumurta beyazlarını ekleyin. Hem önünü hem de arkasını ızgarada pişirin. Mayısdanozla süsleyip servis yapın. Beyaz omlet tarifi artık tamamlandı.

Yulaflı Omlet Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

2 dilim beyaz peynir

1/2 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı yulaf

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Peyniri bir tabağa koyun ve çatalla ezin. Yumurta ve sütü ekleyip karıştırın. Yulaf ezmesi ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Tavaya zeytinyağını dökün ve yumurtaları ekleyin. Tencerenin tamamına yayıp kapağını kapatın. Taban pişmeye başlayınca bir tarafını spatulayla katlayın.

Omleti kenarlardan içeriye doğru düzelttikten sonra pişirmeye devam edin. Tavayı hafifçe sallarsanız omletiniz tavaya yapışmaz.

Mantarlı Omlet Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

10 adet kültür mantarı

2 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Mantarları çok ince kesmeyin. Tavaya tereyağını ekleyip erimesini sağlayın. Mantarları kızartın. Ayrı bir kabın içinde yumurta, süt ve tuzu karıştırın. Mantarların üzerine dökün. Düşük ateşte pişirmeye başlayın. 1-2 dakika sonrasında omleti kenarlardan içe doğru düzeltmek için bir spatula kullanın. Omletin tavaya yapışmasını önlemek için tavayı ara sıra sallayın. Mantarlı omlet tarifi tamamlandı.

Fincanda Omlet Tarifi 

Malzemeler:

8 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1/4 deme tmaydanoz

60 gram kaşar peyniri

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tutam maydanoz

Nasıl Yapılır?

Yumurtaları geniş bir kasenin içine kırın ve çırpın. Süt, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Daha sonra zeytinyağı ekleyin. Doğranmış yeşil biberi ve kapya biberi ekleyin.

Kaseye maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı yarım bardaklara bölüp geniş bir tencereye koyun. Bardağın yarısını kaplayacak kadar su ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte kaynatın. Yumurtalar yüzeye çıkıp şişmeye başladığında omlet hazırdır. Afiyet olsun! 

Kaynak: GAMZE KOÇAK